ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI Review
29 mei 2025, laatste update op 29 mei 2025, 744 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze review is gebaseerd op een paar dagen gebruik. Ik schrijf deze review voor een beloning op de aankoop.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Redelijke prijs
Ik heb de ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI slechts enkele dagen in gebruik gehad in een nieuwe AM5-build. Hoewel dat een relatief korte periode is, heb ik tijdens de installatie, BIOS-configuratie en het draaien van benchmarks een goed eerste beeld gekregen van dit moederbord.
Wat direct opvalt, is de uitstekende bouwkwaliteit. De stevige heatsinks, solide PCB en nette afwerking maken meteen een betrouwbare indruk. Alles voelt degelijk aan – iets wat je niet altijd ziet in deze prijsklasse. Voor wat je betaalt, biedt dit bord veel functionaliteit en stabiliteit. Zeker als je hem, zoals ik, met korting weet te scoren, is het een bijzonder aantrekkelijke keuze voor een moderne Ryzen-build.
Een klein nadeel vind ik het beperkte aantal M.2-slots. Voor gebruikers die meerdere NVMe-schijven willen gebruiken, kan dat een beperking zijn. Je krijgt één PCIe 5.0-slot voor SSD’s en één extra Gen 4-slot, maar dat is het dan ook. Voor mijn huidige setup is het voldoende, maar het is iets om rekening mee te houden als je veel opslagruimte nodig hebt.
Al met al dus een positieve eerste indruk, met veel waarde voor je geld en een stevige basis voor een toekomstbestendig systeem – al blijft het natuurlijk afwachten hoe het bord zich op de lange termijn houdt.