Het zit niet tussen de oortjes
Ik weet dat je verwachtingen moet bijstellen als je oortjes koopt, het zijn geen over-ear koptelefoons en zal die kwaliteit nooit halen, maar hou maar eens de handen gesloten op je oren, terwijl de oortjes er in zitten met muziek aan, dat klinkt meteen heel anders, nou dat heb je dus ook onder de helm, een koptelefoon benadering.
Ik had al goede ervaringen met Soundcore (de geluidsdivisie van Anker, bekend van opladers, powerbanks en powerstations). Heb verschillende over-ear koptelefoons, voor bij de TV, de oortjes voor de slaapkamer (tablet) en in de caravan de Motion+ bt boxen die via een bluetooth zender verbonden is met de smartTV. Beetje merkvast, na een wat teleurstellende eerdere ervaringen met Sony, waar ik voorheen erg merkvast in was.
Gekocht bij Amazon nl voor € 69,99 naar info uit de
Tweakers PriceWatch. Binnen 24 uur in huis geleverd en ik wil nooit meer voor oortjes gaan betalen dan een goede koptelefoon. Nu ben ik niet de jongste meer dus wat ik hoor en wat jij hoort, zal beslist veel verschil in zitten.
Waarom deze gekocht?
Had al wat reviews gelezen met name waar de combinatie lag met helm en motor gebruik. Waarom in het groen? Omdat de tablet waar hij voor gebruikt wordt ook groen is (geen keuze andere kleur). De tablet is een speciale, niet voor regulier gebruik, maar deze is speciaal voor outdoor professioneel (koerriers, bezorgers, vrachtwagen chauffeurs etc) gebruik en ik kende dat type eerst ook niet terwijl ik best wel goed ingewijd ben met Samsung producten, mijn telefoon is de S21-FE, die ik nog steeds omarm in zijn foto hoge kwaliteiten, dan heb ik nog 2x Tab S9, de Ultra en de FE+, dus best wel content met wat ik al heb en ervaar de kwaliteit als zeer tevreden.
Lees
mijn review over de Samsung Galaxy Tab Active5, wifi + 5G, waar ik de oortjes voor gebruik.
Zit prettig in de oren
Het zachte beugeltje voor om de oorschelp, maakt hem juist zo geschikt voor onder de helm. Ik draag (net als de meeste motorrijders) een ondermuts, hierdoor blijft het oortje nog beter zitten met de helm op en af doen, de muts beschermd tegen uitvallen. Soms vergeet ik ze om er uit te halen, zo snel wen je er aan.
(foto: Samsung Galaxy Tab Active5 met MRA MyRoute navigatie)
Bediening via de app op het tablet
Over die speciale Samsung Galaxy Tab Active5 tablet, schrijf ik een aparte review, ook beschreven voor gebruik op de motor voor navigatie (MRA MyRoute) die ook op vakantie in de auto mee gaat en dan gaan de oortjes ook er in. Ik bedien mijn oortjes met de Soundcore app op het tablet(met de S-pen), dat gaat prima, want in de helm kom je met je vingers er niet bij. Alle functies kan je ook bedienen via de app (in mijn geval een halve meter voor mijn neus, op de Ram mount beugel aan de motorkuip, de S-pen zit vast aan een koortje).
Active Noise Cancelling (ANC)
Mijn HJC systeem integraal helm is al redelijk gevrijwaard van wind geluiden, ook met vizier open, dan begrijp je dit gezegd hebbende de ANC zeer goed zijn werk doet in de helm, mijn Honda NT700 is al met de nog standaard uitlaat vrij stil, die hoor je nog amper, maar politie, ziekenwagens nog wel, beetje vergelijkbaar met in de auto, de oortjes er in.
ANC en windgeruis blijft altijd een issue van compromissen. Had eerder in een review geschreven (Soundcore Q35, over-ear koptelefoon op de fiets) dat harde rijwind van voren, de ANC stoorde en beter kan uitschakelen, wat verwacht je dan van oortjes? Ik heb daarin een ruim 2x duurdere mogen uitproberen en veel beter was het niet, beweeg je van de wind af gaat het prima, zit je weer tegen de wind in hoor je het 'gekraak' weer.
De Sport X2 onder de helm(muts) scoort daarin tegen prima, maar daar zit weinig windgeruis in omdat de HJC helm al goed afsluit, ook met vizier open. Mijn motor heeft wel een verstelbare kuipscherm en met scherm volledig in laagste stand (dat doe ik als ik film met de GoPro op mijn helm kinband) dan hoor ik dat niet met rijwind, maar wel als ik tegen de wind in rij.
De bass beleving
Dat is geheel afhankelijk of het al in de muziek zit, luister best veel EDM Dance muziek en daar zijn de bassen heel fijn, goed vol en diep (onder de helm) met popmuziek (60-80 jaren hits) is dat veel minder, maar dat soort muziek heeft dat niet in zich zelf, de tijd dat elektronica minder werd gebruikt.
Wind Noise Reduction (optie in de App)
Deze optie heb je op de app, ik ben er niet van onder de indruk als je deze aan zet. Het filtert wel heel veel weg in de muziek beleving, maar alles is voor iedereen persoonlijk, als sporter kan je deze optie zeker uit proberen, onder de helm raad ik deze optie niet aan.
De Soundcore App
De Soundcore app is voor meerdere toestellen van Soundcore geschikt, ken de app al van mijn andere oortjes en koptelefoons en is niet ingewikkeld met voorgeprogrammeerde geluid instellingen om naar jouw voorkeur in te stellen, ook de toonhoogtes in punten kan je apart instellen. Ik bedien alles vanuit het tablet en dat bevalt prima. Mijn tablet kan ik niet bedienen met de motorhandschoenen aan, ik het een makkelijke houdertje gemaakt waar de S-pen aan een koortje vastzit, makkelijk kan pakken om met de S-pen de tablet te bedienen, btw de Active serie hebben net als de vroegere telefoons en tablets de fisieke drukknoppen in bedienen en een extra knop die in te stellen is.
De telefoon functie gebruik ik niet, je neemt deel aan het verkeer, ondanks dat je wel degelijk met de Active5 (wifi + 5G) tablet kan bellen, die een sim heeft, het is mijn 2e sim nummer, voor Whatsapp gebruik, puur voor de motorvrienden gebruik, pak dat alleen op als ik een parkeerplaats op gegaan ben, gewoonlijk alle melding op 'stil functie' staan, de tablet is voor navigatie in hoofdzaak en op de 256 microSD zit een behoorlijke voorraad muziek, mp3's vanuit eigen collectie, ooit CD's, die ik in gematigd volume afspeel onder het rijden met de navigatie spraak aanwijzingen onderbrekend.
Verpakking
De Sport X20 zit in een mooi verpakte stevige bewaar doosje, omdat de extra dopjes er ook in zitten, usb-c oplaadsnoertje, beknopte handleiding (wat een andere reviewer blijkbaar niet in zijn doosje had), het kunstof 'zeepje' (want in mintgroen lijkt dat zo) zitten de oortjes in opgeborgen.
Dat kleine ovale bewaar doosje past goed in mijn motorpak zak, is makkelijk te openen door een sluiting knopje, waar ook het ledje in zit voor opladen of bluetooth pairing weergave. Daar berg je ze op als je ze niet gebruikt, die ook een bij laden functie heeft. Zorg wel dat je ze goed in de vakjes plaatst dat de twee contact puntjes contact hebben (je hoort een klik).
Samenvattend
Vijf sterren waardering in toepassing hoe ik het gebruik. Nog geen minpunten ervaren. Dat ik geen volume kan regelen via de oortjes, is bij mij niet relevant, kom er toch niet bij met de helm op, dus dat minpunt is bij mij niet van toepassing. Ik regelde altijd al via de tablet volume, zie dat ook niet als een minpunt, je stelt dat in, dus klaar. Ze zitten lekker in de oren, blijven goed zitten onder de helm muts en ik ben brildragend, ook met bril geen conflict. Geluid moet je echt beleven klinkt veel mooier dan je verwachitngen. Op moment dat ik schrijf zitten ze er in en zonder helm is al hemels ... voor die prijs?
Handleiding in Nederlands
Hieronder de link van de Nederlandse handleiding, wat ik altijd waardeer want mijn Engels is prima in spreken, maar niet in technisch begrijpend Engels lezen, een vergissing van gemakzucht van veel producenten die gemakshalve denken dat alle Nederlanders, Engels verstaat, maar gebruiksaanwijzing is een andere pannekoek, gelukkig heeft Soundcore dat prima voor elkaar. Het is toch echt verplicht binnen de EU.
In de afbeeldingen onderaan heb ik wat voorbeelden uit de handleiding, voeg dat hier niet in de tekst in.
Nederlandse handleiding download (PDF) link
Specificaties: