Keychron K8-H3 (Gateron Brown, RGB led, Hot Swap, Qwerty US) Review
24 mei 2025, laatste update op 24 mei 2025, 66 views
Rapporteer
Product gekocht
Initieel degelijk en veelzijdig toetsenbord dat op de lange duur tegenvalt.
Pluspunten
- Typt fijn
- Kan meerdere bluetooth apparaten onthouden
- Wireless en wired, compatible met Windows en Linux
- Geen extra software nodig
Minpunten
- Zwaar
- Toetsencombinaties registreren niet altijd
- Toetsen slijten snel
- Bluetooth connect traag
- Onthoudt lichtprofiel niet
- Richels houden vuil vast
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik kocht dit toetsenbord omdat het zowel wireless als wired te gebruiken is, en werkt op zowel Windows als Linux. Het kan meerdere Bluetooth koppelingen onthouden. Het is zwaar en voelt daardoor degelijk. De Gateron Brown switches zijn precies goed qua tegendruk en geluid. De verschillende lichtprofielen bieden genoeg keuze. En het is feit dat alle configuratie hardwarematig vanaf het toetsenbord zelf is te doen; er is geen extra software nodig.
Helaas doken er al snel kleine tekortkomingen op:
- De keuze van lichtprofiel wordt vaak vergeten, waardoor je er bij het opstarten vaak opnieuw doorheen moet cyclen.
- De typische Keychron richels ogen leuk, maar verzamelen snel stof en zitten in de weg als je je toetsenbord even snel wilt schoonmaken.
- Het zware dikke frame maakt het niet handig om te vervoeren.
Toen bemerkte ik serieuzere mankementen:
- De Bluetooth connectivity laat te wensen over. Het toetsenbord valt uit als je het eventjes niet gebruikt, zelfs als het stroom krijgt via USB, en heeft dan moeite om opnieuw te connecten.Irritant als je even een artikel of een lap code hebt zitten bestuderen en je wilt verder werken: eerst weer een halve minuut toetsen indrukken tot het een connectie vindt.
- De keycaps beginnen binnen een jaar al te slijten. Dit verwacht ik echt niet van Keychron PBT toetsen. En je kunt niet los enkele toetsen vervangen; je moet dan direct een hele set van een paar tientjes aanschaffen, en dat is duur, plus klantonvriendelijk, want je weet dat niet alle toetsen even snel slijten.
- Ik merk dat toetsencombinaties steeds vaker niet goed registreren. CTRL + SHIFT + pijltjestoetsen om snel stukken tekst te selecteren bijvoorbeeld: soms pakt hij de CTRL of de SHIFT dan niet direct en moet ik het een paar keer proberen. Dit lijkt vooral een probleem via Bluetooth + Linux, dus ligt vermoedelijk niet aan de switches, maar waaraan dan?