Cat S75 Review
Goedkoop, rugged, maar slechte performance met zeer trage software.
Minpunten
- Slechte accu
- Zeer traag toestel
- Loopt veel vast
- Camera focust niet goed
- Onstabiele belverbinding
2 van 5 sterren (Slecht)
Telefoon is niet duur en inderdaad rugged, hij is waterdicht en stootvast. Ik denk als je de telefoon op een baksteen laat vallen, niet de telefoon maar de baksteen breekt. Daarvoor 2 sterren.
Overige dingen zijn helaas niet in orde. De accu van de telefoon gaat maar zeer kort mee. Als ik de telefoon overdag niet gebruik is savonds de batterij 30%. Gebruik ik de telefoon voor het luisteren van radio, spotify of YT (premium, dus zonder gebruik scherm) dan is halverwege de dag de accu volledig leeg. Kijk ik met scherm aan, dan gaat de telefoon slechts enkele uren mee.
Verder loopt de telefoon veel vast (voornamelijk bij het ontgrendelen) en schakelt zichzelf geregeld opnieuw uit-aan. Het kan soms wel enkele minuten duren vooradat applicaties geopend of gewisseld kunnen worden.
Ook bellen is niet stabiel, maakt vaak geen contact met netwerk of loopt vast bij het maken van de verbinding. Loopt ook vast bij het opnemen van een inkomend gesprek, waardoor ik belangrijke telefoontjes mis. De software is echt extreem traag.
Verder focust de camera zich niet goed op objecten dichterbij dan 50cm. Jammer, want het is verder geen slechte camera voor dingen verder dan 50cm.
Ik raad deze telefoon enkel aan als je, net als ik, soms een beetje motorisch ongelukkig bent en je toestel vaak laat vallen. In elke andere situatie zou ik deze niet aanraden.