€ 259,- bij bol

TP-Link Deco BE25, 3 pack Review

Jolka1987 Newbie
27 maart 2025, laatste update op 27 maart 2025, 123 views Rapporteer Product geleend

TP-Link Deco BE25, 3 pack

De TP-Link Deco BE25 WiFi 7 mesh set heb ik de afgelopen weken in een thuisnetwerkomgeving getest. De prestaties zijn indrukwekkend: dankzij WiFi 7-technologie haal ik moeiteloos hoge snelheden, met een bijzonder lage latency, zelfs bij meerdere gelijktijdige verbindingen. De dekking is uitstekend; zelfs in lastig bereikbare ruimtes blijft het signaal sterk en stabiel.

De installatie was snel en probleemloos via de Deco-app. De interface is overzichtelijk en biedt voldoende netwerkbeheeropties, ook voor de meer technische gebruiker.

Enige minpuntje is het formaat van de units – functioneel, maar aan de forse kant. Desondanks een krachtige oplossing voor wie klaar wil zijn voor de volgende generatie draadloze netwerken.

Pluspunten

• Stabiele verbinding
  • Snelle installatie

Minpunten

• Formaat unit

De TP-Link Deco BE25 WiFi 7 mesh set heb ik de afgelopen weken uitgebreid getest in een woning met meerdere verdiepingen en betonnen muren. Wat direct opvalt, is de enorme sprong vooruit qua snelheid en stabiliteit vergeleken met vorige generaties. Dankzij de ondersteuning voor WiFi 7 en 320 MHz-kanalen levert dit systeem hoge doorvoersnelheden, ook bij zware belasting. Zelfs bij meerdere gelijktijdige streams, videogesprekken en downloads merk ik geen enkel teken van vertraging of hapering.

Het systeem maakt gebruik van Multi-Link Operation (MLO), wat betekent dat apparaten verbinding kunnen maken via meerdere frequentiebanden tegelijk. In de praktijk zie je dat terug in een stabielere verbinding, vooral op grotere afstand. Het roamingproces tussen de units verloopt naadloos – apparaten schakelen onmerkbaar over van de ene naar de andere node, zonder signaalverlies of buffering.

De installatie is zoals ik gewend ben van TP-Link: simpel en snel via de Deco-app. Binnen tien minuten was alles operationeel. Wat ik als technisch gebruiker prettig vind, is dat de app niet alleen geschikt is voor beginners, maar ook voldoende instellingen biedt voor geavanceerd netwerkbeheer. Denk aan het reserveren van IP-adressen, port forwarding, QoS-instellingen en apparaatbeheer per node.

Minpuntje is het fysieke formaat van de units. Ze zijn vrij fors, wat ze wat minder geschikt maakt voor plaatsing in het zicht. Ook ontbreekt op dit model een derde Ethernetpoort, wat voor sommige netwerksituaties jammer kan zijn.

Al met al biedt de Deco BE25 een toekomstbestendige mesh-oplossing met uitstekende prestaties, vooral voor gebruikers die snelheid, lage latency en een stabiele verbinding eisen in een druk huishouden of thuiskantoor.

Heb jij ook een TP-Link Deco BE25, 3 pack?