€ 179,95 bij ROBBshop

Aqara Camera Hub G5 Pro PoE Wit Review

25 februari 2025, laatste update op 3 maart 2025, 1.078 views Rapporteer

Deze camera heeft het beste nachtzichtbeeld dat ik ooit heb gezien. En de POE bekabelde aansluiting geeft supersnel livebeeld.

Pluspunten

• Responsetijd in Homekit
  • Nachtzicht

Minpunten

• Prijs
  • Bulky: groot, vierkant, veel volume

Ik gebruik deze camera's alleen in Homekit.
Toch heb ik er 1 (die in de voortuin) van de 2 (andere hangt in de achtertuin) eerst toegevoegd via de Aqara app, om te zien hoe het proces van firmware updates verloopt via alleen Apple Homekit. Die in de achtertuin (alleen Homekit) zit out-of-the-box nog op firmware 4.1.9.
Die in de voortuin heb ik nu zowel in de Aqara app draaien als in Homekit. Die kreeg na installatie gelijk een firmware-update naar 4.3.3. Ik ben benieuwd of de versie in Homekit ooit nog een update krijgt via Apple Homekit. Hoe werkt dat eigenlijk?

Verder gebruik ik de Aqara app niet voor de review, I'm a Homekit guy.
Overigens is dit een eerste versie van de review, later zal deze uitgebreid worden. Maar als Testspecialist doe ik dit tegenwoordig Agile :-). Ik begin met een basis-review en zal hem dan steeds verder uitbreiden in opvolgende increments.
Want ik wilde jullie mijn eerste ervaring niet achterhouden: wat een goed nachtzicht heeft deze camera!

Installatie
Ik wil hier niet de Logi Circle Views gaan bashen, maar wow... wat heb ik daar uurtjes mee lopen klooien, om ze toe te voegen. Al helemaal de vorige (witte) versie ervan (die had dan weliswaar ook 5Ghz Wifi verbinding die de latere zwarte Logi Circle View weer miste) maar die had beta-homekit firmware n dat kostte soms echt bloed, zweet en tranen.

Deze 2 Aqara G5 POE camera's had ik ieder binnen 3 minuutjes online en toegevoegd in mijn Apple Home. Zo hoort het!

Nachtzicht
Okay... Dit is echt en wereld van verschil. En hoe, kijk en oordeel zelf.
Mijn opmerkingen: wat me bij de Logi Circle's altijd stoorde is dat als er iets overhangt. zoals takken n/of bladeren, deze invloed hebben op de totale belichting en de rest van het beeld dan donkerder en dus minder goed zichtbaar werd.

De Aqara G5 geeft me een beeld alsof het volle maan is. En de maan dan ook nog eens een supermaan is ;-)

Dit is extreem. zie de beelden van de voortuincamera, met de fietsen. Het lijkt wel alsof het licht in de voorkamer aan is. MAAR DAT IS NIET ZO. Beide beelden zijn gemaakt binnen 1 minuut na elkaar en ergens na 22:00, dus in februari volledig donker.

Voortuin Logi Circle View
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ULeRwKQsuIVg-3hU74f5tdXO9Cg=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TMHzXsqfw64G5VRPFGzzbXgYqgFRtscyi91oyeqT9nQhZovOs.png?f=620xauto

Voortuin Aqara G5
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/uGuDhRX_7hPipiN9lOGTtaZHnhM=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TMHAD3E4ahJZvKWnEFE47mA0NBo92Xx61g6mDJt8iPd1eya1W.png?f=620xauto

Ook het beeld van de cam in de achtertuin is indrukwekkend. Ook daar zie je hoe takken voor het beeld de rest van de belichting negatief beïnvloeden. De Aqara G5 heeft hier geen last van.

Achtertuin Logi Circle View
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Suy_PQNLMYHelESwf-71UNBb8i4=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TMHJ3qXZ0DyX07VDB4X3orNpGtEzS78Qnuu9BMyKoxz1iuLSR.png?f=620xauto

Achtertuin Aqara G5. Nog een voor de duidelijkheid, deze opname is van een februari avond, ergens na 23:00. Dus "compleet donker" buiten.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/jBPuO040QDxSmtdjVr9zyc5u45w=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TMHJ3AZrtem9SiWPoOpoS21HHavySrszdwQAWcW62XnaJQ3rf.png?f=620xauto

Stroomverbruik
Betere performance, betere beeldkwaliteit en beter nachtzicht komt natuurlijk wel tegen een prijs: daar waar de Logi Circle view gemiddeld 1,3 wat verbruikt, verbuikt de Aqara G5 2,8 wat. Dus zeker het dubbele.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/gfnJ5jFLPFsGnmJyX5n4SAQWWDI=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TP0rcWDLthvt9U3ua4G6af3My6OZjmYY4P8ipDJChcM9KJrVK.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/caWRrDGAr0D0i0uOBe7hrzwGqHo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/122254/1TP0rcYE2gSS5poqHZzQd0fj1mq7nMizshUosJSSx89ctDaEyq.jpeg?f=620xauto

Prijs
Nu kosten ze nog 199 voor de POE versie. Dat lijkt veel geld t.o.v. de Logi Circle Views die je nu zo gemiddeld voor 70/80 euro op MP op de kop tikt. Maar ja, als je per stuk 1-2 uur tijd bespaart qua installatie. En dan ook nog de betere beeldkwaliteit meegewogen...

Privacy
(volgt nog)Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/gfnJ5jFLPFsGnmJyX5n4SAQWWDI=/620x/filters:strip_exif()/m/122254/1TP0rcWDLthvt9U3ua4G6af3My6OZjmYY4P8ipDJChcM9KJrVK.png?f=620xauto

Heb jij ook een Aqara Camera Hub G5 Pro PoE Wit?

Bedankt voor de review @testmanager .
Klopt het dat de G5 niet continue kan opnemen en op de sd kaart kan opslaan?
Misschien wel via de Aqara app/hub, maar ik heb het alleen getest als Homekit-camera. Homekit Secure Video ondersteunt alleen bewegings/trigger gebaseerde opnamen.

Opslaan op de SD kaart (wist niet eens dat die er in zat ;-) is volgens mij sowieso niet aan te raden. Daar zijn SD kaartjes niet op gebouwd, op dat continue opslaan, overschrijven. Die zijn dan in no-time weer stuk (zo was ook mijn ervaring met Netatmo Presence camera. Heb daar al meerdere keren een SD kaartje moeten vervangen (ik moet die review daar nog eens een keer op aanpassen).
Bedankt voor de info dat sd kaartjes eigenlijk een slecht medium is voor continue opnamen.
Met Homekit Secure Video, ben je dan niet gebonden aan de 12 seconden event limit?
Uhhhm, ik ben me niet bewust van een 12 seconden limiet...?
is er bekend da deze cam werkt icm een synology nas?
Via ONVIF api kan je alles verbinden. Half jaar terug hebben ze een goede update uitgebracht.
upport for 24/7 NAS recording, and ONVIF support!
bron: https://www.reddit.com/r/..._your_feedback_in_action/
Hoi testmanager,

Bedankt voor je review. Herkenbaar met de Logitech circle view. Ik overweeg nu ook deze g5 met poe. 2 vraagjes:
  1. Nog steeds tevreden?
  2. Ik heb ethernet, maar niet ‘powered’. Kan ik dan gewoon de usb-c gebruiken om hem power te geven?
Thanks!
Waarom zet je er niet een POE power injector tussen. Die zijn niet zo duur.
Bedankt voor de review! Heb je een gevoel hoe snel de G5 een opname en notificatie maakt? Ik doel dan vooral op de afstand dat personen gedetecteerd worden.

De achtergrond is dat ik net een Aqara G100 in mijn tuin heb hangen en juist de belangrijkste meldingen mis, omdat hij schijnbaar op meer dan vier meter geen personen lijkt te herkennen. Ik hoop dat de G5 dat beter kan. Dan zou ik vervanging overwegen.
Oei, onze voortuin is maar 4,5-isch meter.... Daarin heb ik echter nooit dat ik beelden heb gemist..... Maar voor langer dan 4,X meter kan ik dus niks zeggen, sorry!
Toch bedankt voor je reactie. Ik ga het maar gewoon proberen.