Bouwkwaliteit en afwerking
Het uiterlijk en de bouwkwaliteit van het scherm zijn uitstekend. Het strakke zwarte ontwerp wordt versterkt door een glimmend zilveren randje aan de onderkant, die een glinsterend effect geeft. Over het algemeen is er weinig op aan te merken. Het scherm is stevig en een combinatie van kunststof en metaal. Kortom, een solide en elegant ontwerp.
Gebruiksgemak
Het in elkaar zetten van het scherm is simpel: je opent de doos, schroeft de voet in elkaar zonder gereedschap, klikt de poot in het scherm, en je bent klaar. Het scherm heeft een VESA 100 mount, waardoor je hem aan een monitorarm kunt bevestigen voor extra stevigheid, wat handig is omdat de standaardpoot soms wat wiebelig kan zijn. Alle instellingen zijn gemakkelijk met een knop te bereiken. De knop zelf zit ook op een goede positie deze bevindt zich namelijk in het midden aan de onderkant van het scherm.
Features
- 240Hz verversingssnelheid – Voor extreem vloeiende gameplay.
- OLED-scherm – Perfecte zwartwaarden en levendige kleuren.
- Snelle responstijd (0,03ms) – Minimaliseert ghosting en motion blur.
- 21:9 ultrawide aspect ratio – Biedt een meeslepende ervaring, ideaal voor gaming en multitasking.
- HDR10-ondersteuning – Betere helderheid en contrast bij HDR-content.
- G-Sync en FreeSync Premium Pro – Voorkomt screen tearing en stotteren.
- Ingebouwde OLED Image Cleaning – Helpt bij het verminderen van beeldretentie en strepen.
- VESA-mount compatibiliteit – Kan eenvoudig op een monitorarm worden bevestigd.
- 800R curve zorgt er voor dat je helemaal opgaat in je spel.
warmte- en geluidsproductie.
Ik heb geen overtollige hitte of geluid ervaren bij de LG UltraGear 45GS95QE.
prestaties
De LG UltraGear 45GS95QE is een indrukwekkende ultrawide OLED-monitor met een verversingssnelheid van 240Hz en levendige kleuren. De beeldkwaliteit is uitstekend voor gaming en multimedia, maar de lagere 1440p-resolutie op een 45-inch scherm resulteert in een lagere pixeldichtheid. Dit maakt tekst en kleine afbeeldingen minder scherp en dit kan storend zijn.
Bouwkwaliteit en robuustheid
Zoals eerder genoemd is dit scherm stevig gebouwd en is zijn er geen tekens dat dit scherm het snel gaat begeven. een van de mooie features die er voor zorgt dat je zolang mogelijk van je scherm kan genieten is dat na elke sessie zodra het scherm op stand-by gaat, er een image cleaner start zodat je geen vervelende burn-in krijgt. Deze image cleaner heeft mij ook geholpen met het oplossen van lichte OLED/burn-in strepen die te zien waren nadat het scherm uit de doos kwam. Deze tool loste bij mij de strepen binnen ongeveer acht minuten op. (een foto hiervan is hieronder te vinden)
Voor image cleaner:
Na image cleaner:
:strip_exif()/m/1886150/1TLW420CMmk5oYUlGhQZEBExLHMnW9FwNTb8qUfzVDlpdJzK99.jpeg?f=620xauto)
Prijs
De advies prijs van de LG UltraGear 45GS95QE is 1699 euro dit vindt ik zelf wat aan de hoge kant vanwege de pixeldichtheid die ik te laag vindt voor dit formaat scherm. Maar al kan je daarmee leven en je kunt het scherm ergens goedkoper op de kop tikken dan is het zeker een aanrader.
OLED-scherm type 45GS95QE – mijn ervaring bij dit specifieke model
De LG UltraGear 45GS95QE-B biedt een indrukwekkende OLED-ervaring met diepe zwartwaarden en levendige kleuren. Dankzij de 240Hz verversingssnelheid en 0,03ms responstijd voelt de gameplay extreem soepel aan zonder merkbare motion blur. Echter, door de 1440p-resolutie op 45 inch is de pixeldichtheid lager, waardoor tekst en kleine details minder scherp ogen. Over het algemeen levert het scherm uitstekende prestaties, vooral voor gaming en het kijken van films/series.
Volledige gezichtsveld - mijn ervaring
De grote curve van dit scherm zorgt voor een meeslepende game-ervaring, waardoor je volledig opgaat in de game. Bij elke game met ultrawide-ondersteuning geniet je van een indrukwekkende weergave. Hoewel ik het scherm zelf weinig voor productiviteit gebruik, vind ik de curve niet storend en is de grootte van het scherm juist erg praktisch.