LG UltraGear OLED 32GS95UV-B Review
Van Tweakers mocht ik deze monitor voor twee weken reviewen. De monitor is een geweldige OLED scherm. Beeldkwaliteit is wat je gewend bent van LG OLED schermen; heldere kleuren en een scherp beeld. Een grote verbetering t.o.v. mijn 1080p IPS schermpje. De verversingssnelheid van 240 Hz in 4K zorgt voor vloeiende gameplay.
De Dual Mode-functie, waarmee je kunt schakelen tussen 4K bij 240 Hz en 1080p bij 480 Hz, is een leuke functie. Echter is de is het de vraag of deze functie vaak gebruikt zal worden. De bouwkwaliteit is hoog, met een stevige standaard en goede verstelbaarheid.
De prijs is met €1100 hoog. De prijs-kwaliteitverhouding is echter wel goed. Kortom, de LG 32GS95UV is een topkeuze voor gamers die op zoek zijn naar een veelzijdige monitor met uitstekende prestaties en er het budget voor hebben.
Pluspunten
- OLED scherm, zo scherp en zo helder
- Verversingssnelheid
- Perfect formaat voor alles (gaming, films, kantoor)
- Verpakking
Minpunten
- Prijs
- Dual Modus, ik zou het niet gebruiken
- Geluid, gewoon koptelefoon/speakers gebruiken
Inleiding
Ik was opzoek naar een nieuw beeldscherm toen ik de actie zag van Tweakers voor het testpanel. Natuurlijk nooit gedacht dat ik uitgekozen zal worden, maar niks is minder waard. Ik mocht twee weken de LG UltraGear OLED 32GS95UV-B testen.
Verpakking
Zodra je het beeldscherm in de reusachtige doos ontvangt en deze opent, zie je dat je echt een kwaliteitsproduct hebt gekocht. Alle benodigdheden zijn goed verpakt, met een aparte doos voor de kabels en handleidingen voor een compleet overzicht. Dit soort kleine dingen maken mij altijd blij als er iets nieuws binnenkomt, dan weet je dat je kwaliteit koopt.
Beeldscherm
Na het uitpakken van alle benodigdheden is het in elkaar zetten van het scherm een fluitje van een cent: een simpele klik van de standaard en één schroefje vastdraaien voor de onderplaat, en hij is klaar voor gebruik. Ook de bouwkwaliteit van het scherm is hoogwaardig; het is minimalistisch, maar zeer modern. De standaard is robuust en biedt voldoende verstelbaarheid, waaronder hoogte, kantelen en draaien. Dit gaat gemakkelijk en zonder al te veel kracht. Aan de achterkant zitten ledstrips, leuk als je het beeldscherm tegen een witte muur hebt staan, maar het voegt niet veel toe aan het scherm zelf.
Het scherm is, zoals bekend, een OLED-scherm, en dat merk je. De kleuren zijn helder en het beeld is super scherp. Ik kom van een simpel IPS 1080p kantoorscherm; het verschil is dag en nacht. Dit scherpe beeld maakt het ideaal voor zowel gaming als mediaconsumptie (Netflix, YouTube, etc.) en thuiswerken. Ik zou dit scherm echter voornamelijk voor gaming gebruiken.
Ook de verversingssnelheid is een verademing: de 4K bij 240 Hz is een wereld van verschil met de 75 Hz die ik gewend was, ideaal voor shooters. Verder presteert het beeldscherm zoals je zou verwachten van zo'n beeldscherm. Heerlijk.
De warmteproductie van het beeld viel me niet op; ik denk niet meer dan een computer die naast je op het bureau staat.
De speakers van het beeldscherm zijn zoals je verwacht van speakers bij een beeldscherm: geen hoge kwaliteit. Maar dat hoeft ook niet; ik denk dat 99% van de gebruikers een koptelefoon of speakers gebruikt om te gamen of muziek af te spelen.
Wat dit beeldscherm uniek maakt ten opzichte van de concurrentie, is de Dual Mode-functie. Het vermogen om te schakelen tussen 4K bij 240 Hz en 1080p bij 480 Hz biedt de flexibiliteit om de kijkervaring aan te passen aan je behoeften. Zal ik het veel gaan gebruiken? Nee, ik speel liever games op hogere kwaliteit dan met een hogere verversingssnelheid. Tijdens het spelen merkte ik ook geen verschil tussen 240 en 480 Hz. Ik denk dat pro's dit wel merken, maar de normale casual gamer zoals ikzelf merkt er weinig van.
De feature werkt wel goed; tijdens de game schakelt hij vrij snel tussen de twee standen. Ik zou dit echter niet tijdens een potje Call of Duty doen, want dan duurt het weer net te lang.
Dan is er de prijs: met de huidige laagste prijs van bijna € 1100 (februari 2025) is dit behoorlijk. Zou ik dit het waard vinden voor een beeldscherm? Nee, maar dit is mijn persoonlijke mening. Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding voor dit scherm echter zeer scherp. Als je zo'n budget hebt voor een gaming-beeldscherm, dan zou ik deze aanraden.
Al met al is de LG 32GS95UV een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en hoogwaardige monitor die gebruikt kan worden voor gaming. De OLED-technologie is van hoge kwaliteit, zoals je gewend bent van LG. De verversingssnelheden zijn ideaal voor shooters of games met hoge kwaliteitseisen. De Dual Mode-functie is een leuke extra, maar ik denk dat die niet dagelijks gebruikt zal worden. De prijs is aan de hoge kant, maar als je dit budget hebt voor een scherm, zou ik deze zeker nemen. Zonder twijfel.