Vooraf:
Ik ben geen nerd dus ga ik jullie niet vervelen met technische details, ik hou ik het op pure praktijk ervaring in de hoop dat je met mijn ervaring je voordeel kan trekken.
Inleiding:
Aan de hand van de reviews deze expander gekocht, er was een nieuwere versie imiddeld op de markt de v2. MediaMarkt had deze op voorraad (59 euro) en is voor mij in Hengelo het dichtste bij.
Ondanks de nieuwere versie, wederom grote min punt, het ontbreken van een Nederlandse gebruiksaanwijzing, dus stoeien met de engelstalig mini boekjes..
Waarom ik de expander kocht?
Ik ben veel bezig in mijn schuur en via een gebruikte verkregen Acer Laptop, is het gewoon handig om werkplaatshandboeken online te bekijken (mijn motor) of houtconstrukties via internet te zoeken, het gemak dient de mens. Verder vind ik het lekker om naar de on-line internet Trance streams te luisteren tijdens mijn werkzaamheden in de schuur. Daarnaast ben ik ook nog DJ (EL-Jay) dus mijn ge-uploade Uplifting Trance radiosets via mijn Soundcloud Pagina stream af te luisteren. Dat was mijn wens, alleen haalde mijn Netgear W3700 Router het net niet, de schuur staat 25 meter diep in de achtertuin en de router staat bij de PC's nabij de voorgevel.
Installeren:
Het installeren is makkelijk, als je het eenmaal weet, dikke shit als de nederlandse gebruiksaanwijzing niet aanwezig is, ook niet op de Netgear site, veel talen maar geen Nederlands. Vanuit de grafische plaatjes begreep ik dat de tussenliggende afstand tussen de router en de expander, dichter bij de (schuur) PC moet zijn dan naar je router toe. Naast de Schuur-PC zetten was het signaal te zwak, dus een positie kiezen zo dicht mogelijk in de schuur richting het huis.
Maar hoe kom ik in de installatie software van de expander? En hoe kan ik verbinden
Het was mooi weer dus met de laptop in de tuin richting schuur totdat het signaal minder wordt. De haspel erbij om de expander van voeding te voorzien. De expander aangezet en de Laptop geopend op zoeken naar nieuw netwerk en hij ontdekte de expander, het is heel simpel, te vinden op Netgear_EXT! 5 dik groene balkjes, dus dat is hem, andere netwerken zie je zo van de buren die hebben niets tot 1 groen blokje. Je gaat met Netgear_EXT verbinden en jawel automatisch kom je in de software van de expander, je komt dan in het installatie menu.
Deze werk je stapsgewijs door. Je geeft aan met welk netwerk je de expander wilt verbinden (Je wachtwoord van je router bij de hand houden). Vervolgens typ je het wachtwoord in van je router (als je deze beveiligd hebt). De expander gaat nu een nieuw routernaam aanmaken, je zelf ingestelde van je router en voegt: _EXT er achter. Dit sla je op. Vervolgens ga je op je laptop opnieuw naar een netwerk verbinding zoeken, en bij het overzicht zie je, jouw 2e netwerknaam met _EXT lettertype erachter toegevoegd. Daar ga je mee verbinden.... en je hebt internet!
Inloggen doe je éénmalig met je zelfde wachtwoord van je router. De Mb snelheid/capaciteit is bepalend naar de afstand van de expander naar de router toe. Van de maximale 300 Mb bleef nog in mijn situatie (30 meter overbruggen) 150 Mb over, voldoende om alles te doen wat ik wilde doen. Bovenste lampje brand bij mij rood (=slecht ontvangst), maar het is niet anders. Ik kan streamen en internetten. Heel soms hapert de muziek als ik ook nog de webcam van de laptop aan heb, blijkbaar is video streamen een zwaardere eis in doorgifte.
Kortom het werkt!
Ik denk dat ik het signaal kan verbeteren door de router, die nu geklempt zit tussen 2 PC's, een andere plek te geven wat hoger in de kast, waar minder magnetische velden zijn. Dat zoek ik nog een keer uit en laat het weten in deze review.
Smartphone & Tabletjes:
Buren hebben hun Smartphones en de Tabletjes, uitgetest... (mijn smartphone komt volgend jaar, als mijn dochter haar Galaxy S2 verruilt voor een andere) en kunnen prima internetten via mijn expander in hun tuinen, en zo doende hun Mb capaciteit binnen de perken blijft.... lache!
Mijn gegevens:
Mijn provider is Ziggo (Z3 pakket), ik heb niet de Ziggo modem met WiFi, maar de voorlaatste zonder WiFi maar wel met de hoogste snelheid. Gekozen voor de Netgear WN2000RPTv2 omdat mijn Router ook een Netgear is (na vele kortstondige relaties met andere merken) en de W3700 Router van Netgear het langste uithoudt dus aangerade product is. Waarom gekocht bij MediaMarkt? Simpel.. zeer goede persoonlijke ervaringen betreft hun service en lekker dichtbij huis.
n.b. snap nog steeds niet waaom MediaMarkt nooit bij de prijsvergelijkingen staan, beetje kortzichtig.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 232252 op 23 juli 2024 18:22]