€ 89,06 bij Azerty

Chipolo ONE Point 4-pack Wit Review

2 februari 2025, laatste update op 3 februari 2025, 318 views Rapporteer

Mooi product, makkelijk te installeren, werkt goed in de basis maar kan binnen het Android eco systeem nog wel beter uitgewerkt worden

Pluspunten

• eenvoudig te installeren
  • mooi formaat, oogt robuust
  • veel potentie qua mogelijkheden

Minpunten

• nog te duur
  • plaatsbepaling kan beter
  • Werkt niet met een Google kids account

Was al een tijdje op zoek naar een opvolger van mijn Tile Air tags. Met deze Air-tags hebben we regelmatig sleutels kunnen terug vinden en heb er mijn dochter haar gestolen fiets mee terug gekregen. Echter gingen er nu een paar kapot en na de Tweakers review in juli vorig jaar over Google's ''Find-my-netwerk'' was ik om.

Ik had gehoopt dat er een halfjaar later wel meer aanbieders zouden zijn van de Air-tags voor Android. Dat viel tegen en waarschijnlijk daarom dat de prijs nog wel hoog is. Ik verwacht dat deze Air tags over een paar jaar voor een paar tientjes bij de Action liggen. Zover is het nog niet. Een aanbieding bracht me in de verleiding (4 stuks voor 65 euro) dus ik dacht laten we het proberen.

Mijn eerste indruk is positief. Installeren is een fluitje van een cent en er is geen aparte app binnen Android voor nodig. Met bluetooth kun je snel d.m.v een geluid iets terugvinden. Wat dat betreft precies zoals bij Tile. Het is gemakkelijk om een Air-tag met iemand te delen. Hierdoor zou de vindbaarheid ook beter worden. Dit updaten van de locatie kan nog wel beter want onze autosleutel was (volgens de app) na 4 uur nog steeds thuis terwijl deze tocht echt in Limburg lag.

Helaas werkt het delen van een airtag met een Google's kinderaccount niet. Wellicht dat dit vanwege privacy redenen is. Dat is jammer want zo kan mijn zoon niet met zijn eigen mobiel op zoek naar zijn sleutels mochten deze een keer kwijt zijn.

De Chipolo Air tags ondersteunen nog geen UWB. Van wat ik ervan weet is dat wel iets wat een verschil kan maken maar dat is iets voor in de toekomst. Er is nog een gat te dichten met het systeem van Apple.

Conclusie is dat de Chipolo Air tags voor nu voldoen maar het concept moet nog wel beter uitgewerkt worden. Het is jammer dat de air tags niet werken met een kids account.

Heb jij ook een Chipolo ONE Point 4-pack Wit?