Amazfit GTR Mini Zwart (Zwart) Review
31 januari 2025, laatste update op 31 januari 2025, 232 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor iemand die zijn gezondheid en sportieve prestaties op een leuke manier wil bijhouden is dit een uitstekende smartwatch. Het heeft alle basic opties, legt slaap, hartritme en sportactiviteiten feilloos vast en kan worden ingesteld om ook de berichten die je op je telefoon ontvangt weer te geven. De batterijduur is fantastisch en niet te vergelijken met andere smartwatches.
Pluspunten
- Batterijduur
- Prijs
- Integratie met iPhone
Mijn vorige smartwatch hield het met moeite 24 uur vol bij normaal gebruik en soms moest ik activiteiten uitstellen omdat de watch nog niet voldoende was opgeladen. Ik heb dus gezocht naar een smartwatch met een lange batterijduur en kwam uit bij deze Amazfit GTR mini.
Ik kende het merk niet maar de dingen die ik las over Amazfit stemden mij hoopvol.
Meteen na ontvangst van het pakketje heb ik de ZEPP-app op mijn iPhone gezet en het horloge aangezet. Even kiezen voor de Nederlandse taal en je wordt feilloos door het hele setup-proces geleid.
Het eerste wat opvalt is hoe snel het apparaat reageert op aanrakingen. Als je daar een beetje aan gewend bent, dan is het heel simpel om het toestel naar je eigen smaak in te richten: Er zijn meerdere watch-faces (sommige betaald) en je kunt via de app op je telefoon gemakkelijk pairen met je Strava- of Komoot-account. Ook berichten die je op je telefoon ontvangt, kun je op je watch lezen (als je dat wilt en ingesteld hebt) De gegevens van je watch kun je integreren in de gezondheidsapp van iPhone, je kunt uit 120 verschillende sporten en work-outs kiezen om te registreren, de watch registreert je slaap, hartslag, VO2 -Max en eigenlijk alles wat je als part-time sporter wilt registreren.
Na een wandeling van 15 km bleek de gelopen route perfect vastgelegd, evenals de gemiddelde snelheid, de snelheid per km, de hartslag tijdens de wandeling, aantal stappen, verbrande calorieën, paslengte, kortom, een -in ieder geval voor mij- complete analyse van de activiteit.
Het klokje is erg dun (helemaal vergeleken met de nogal forse kasten van bijvoorbeeld Samsung en Garmin) en met een diameter van 42 mm helemaal niet te klein.
Wat het toestel niet heeft: je kunt er niet mee betalen, je kunt er geen muziek op afspelen. Maar als ik erop uit ga, heb ik toch altijd mijn telefoon mee, en betaal ik daarmee of luister ik daar wel muziek op als ik dat wil.
En dan de batterij: na een twee dagen en een nacht het klokje gedragen te hebben, inclusief het GPS-gebruik tijdens de wandeling, geeft de batterij nog een capaciteit van 89%.
Kortom: deze Amazfit GTR Mini heeft mij in alle opzichten verrast met zijn elegante uiterlijk en veelzijdigheid.