EcoFlow River 2 Review

12 januari 2025, laatste update op 12 januari 2025, 384 views Rapporteer

Redelijk compacte powerstation (geen powerbank) die in 1 uur volledig opgeladen is.

Pluspunten

• Binnen een uur opgeladen
  • App voor instellingen
  • Meerdere outputs en inputs
  • Mogelijkheden voor aansluitingen

Minpunten

• Prijs is fors voor een accu

Deze Ecoflow river bij Ecoflow zelf gekocht, snelle levering in een stevige doos met schuimrubber erin.

Je krijgt m voor 28% vol aangeleverd en kan m dus meteen gebruiken.

Voor een powerstation is het redelijk compact. Er zitten 2 usb a outputs op en 1 usb c input/output waarmee je de powerstation dus ook kan opladen.

Het snelste gaat dit echter gewoon met een euro stekker waarmee je binnen een uur volledig volgeladen ben.

Met usb c duurt dit uiteraard wat langer.

Ik heb m gekocht om onderweg mijn macbook pro te kunnen opladen.

Hij haalt net iets meer dan 2x een volle lading (macbook pro m1)

Dit zal gok ik na verloop van tijd wel minder worden. Maar Ecolonk geeft aan dat de powerstation minimaal 3000 keer mee kan.

Ook zit er een app bij, hier kan je zien wat er uit gaat qua vermogen en heb je wat instellingen.

Hier zal ik later wel een aanvulling plaatsen als ik er wat beter naar gekeken heb.

Voor nu heb ik de Ecoflow maar een paar keer gebruikt voor mijn Macbook. En een keer een testje gedaan waar ik mijn oudere pc met monitor er aan gehangen heb. Dit hielt ie een klein uurtje vol.

Het is een leuk dingetje, echter wel aan de prijs voor een kleine accu.

Door het formaat en de capaciteit eerder handig om mee te nemen naar een festival waar je overnacht, een camping of ergens onderweg waar je met name kleine apparaten met een stekker wil opladen (laptop, smartphones of camera accus) als je geen omvormer in de auto hebt.

Zal deze review later wat meer aanvullen.

Heb jij ook een EcoFlow River 2?