€ 95,99 bij Amazon.nl Marketplace

GL.iNet Beryl AX (GL-MT3000) Review

23 december 2024, laatste update op 23 december 2024, 599 views Rapporteer
Product gekocht 0

Absoluut geen aanrader indien je VPN wenst te gebruiken.

Pluspunten

• Snelle interface
  • 2.4GHz en 5GHz wifi

Minpunten

• Werkt niet goed met Openvpn of Wireguard
  • Groot formaat voor een reisrouter
  • 5V 3A adapter nodig (meegeleverd)

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik had al een ouder model Gl-Inet router (AR300M16) maar die voldeed niet meer qua snelheid en bereik.
Deze Beryl AX is merkbaar sneller en heeft een goed bereik in het vakantieappartement.
Waar het echter compleet mis gaat, is bij de OpenVPN en Wireguard client.
Ik heb thuis Wireguard server op een Rasperry Pi (Home Assistant) draaien en OpenVPN server op een Diskstation. Deze gebruik ik uiteraard niet tegelijk.
Daarbij de profielen aangemaakt welke in een handomdraai werken in de betreffende Android apps. Ik krijg netjes mijn Nederlandse IP en kan mijn LAN thuis benaderen.
Dan de Beryl AX, die kan er geen brood van bakken. Ik heb het zo ver dat ik wel een Nederlands IP krijg, maar het thuisnetwerk is met geen mogelijkheid te benaderen.
Inmiddels ben ik al vier dagen bezig en heb diverse instellingen en mogelijke oplossingen geprobeerd welke op diverse fora te vinden zijn. Niets werkt.
Het feit dat ik enorm veel vragen betreffende hetzelfde probleem kan vinden, is al zorgwekkend.
Het kan heel simpel zijn, want dezelfde profielen werken feilloos op Android.
De oude GL-Inet die ik had (maar die helaas nog thuis ligt) deed het wel met OpenVPN, ik heb Wireguard daarop niet geprobeerd.
De Beryl AX is in dit opzicht een bron van frustratie, iets wat je op vakantie juist niet wil. Als het kàn werken op een ander apparaat, is de server kant dus in orde. Het probleem zit in de client kant, in de Beryl AX. Mede bevestigd doordat beide VPN diensten hetzelfde probleem vertonen.
Deze Beryl AX router gaat retour, ik gebruik mijn mobiel wel.

Firmware 4.7.0.

Heb jij ook een GL.iNet Beryl AX (GL-MT3000)?

Werkt bij mij prima als WireGuard cliënt naar mijn wireguard server thuis (Unifi). Ik gebruik hem op de camping, ik koop 1 wifi toegang pas en kan al mijn devices connecten, die meteen via VPN naar thuis zijn verbonden. Dus geen gedoe met locatie en streaming services.
Mee eens. Bij mij draaien ze ook goed, heb er 2, eentje vast op de boot en eentje voor reisdoeleinden