€ 185,05 bij AliExpress

Poco Pad Grijs Review

20 december 2024, laatste update op 20 december 2024, 227 views Rapporteer

Fijne tablet, soepel en vlot genoeg met prima scherm en accu.

Pluspunten

• Prima prijs-kwaliteit
  • Veel opslag
  • Goed en groot scherm 120Hz
  • Draait in zijn geheel soepel
  • Lange accuduur

Minpunten

• Hyperos wat klungelig

Naast mijn Samsung S8-plus heb ik de Poco pad aangeschaft via Aliexpresse voor 183 euro. De tablet is technisch gelijk aan de Xiaomi Pad pro.
De tablet voelt erg stevig aan, zeker niet goedkoop. Geen kraakjes of rammeltjes.

Het voldoet uitstekend waar ik het voor heb aangeschaft: wat lichte spelletjes, browsen en streamen.
In vergelijking met de Samsung valt mij op dat de browser (Chrome) vlotter werkt, er is merkbaar sneller een pagina geladen.

Het scherm is wel iets minder mooi dan de Samsung maar nog steeds mooi.
Er is een optie om te kiezen voor een vaste refreshrate van 120Hz of de tablet deze dynamisch laten inschakelen wanneer mogelijk. Ik heb het standaard op 120 staan.

Meetgegevens heb ik niet maar in de praktijk merk ik dat de accu langer meegaat dan de S8.

Het OS is op zich prima maar het komt wat rommelig en klungelig over. Direct na aanschaf Nova launcher geinstalleerd en die werkt verder prima. De eerste updates direct na instellen ontvangen, sec. patch 1-11, draait nu Android 14.

Deze tablet is gezien de prijs en wat je er voor krijgt een aanrader.

Heb jij ook een Poco Pad Grijs?

Hoe is het scherm om boeken en krant op te lezen in verhouding tot bijv. een standaard ipad? Kijk voor film is oled enz. mooier maar dat heeft de normale ipad ook niet. Maar qua reflectie enz. Tevreden?

thx!
Boeken of kranten (neem aan PDF of he tAD oid) zijn prima te lezen. Scherm reflecteerd meer dan mijn Samsung S8+, maar het verhogen van de schermhelderheid verhelpt dat. Omdat deze tablet een langere accuduur heeft is dit voor mij geen probleem.
Met m'n Samsung doe ik dat minder snel; scherm heeft dan ook minder reflecties. Of dat door OLED of iets anders komt weet ik niet.
Ipad heb ik niet dus daar kan ik niets over zeggen.