Heb deze laptop 'van de zaak'. Als je een laptop zoekt die incidenteel krachtige berekeningen kan doen en CUDA ondersteunt, dan is dit een goede keuze.
Andere reviews op deze site noemen het een lawaaibak. Als je alle 20 threads tegelijk aan het werk zet dan is dat ook zo. Je moet deze alleen gebruiken om te testen/ontwikkelen, en de echte rekenjobs overlaten aan een serverpark.
De eerste weken deed ik alleen officetaken (in Linux) en heb ik de laptop geen enkele keer gehoord.
Kwam van een oude Thinkpad, jammer dat andere fabrikanten die type-ervaring niet kunnen evenaren. Minder travel, geen kuiltjes in de toetsen, dichter op elkaar. Dat is jammer.
Batterijduur is enorm afhankelijk van processorload, maar je komt er geen dag mee door. Leen je een usb-c lader van een collega? Dat kan alleen als het een 100W variant is, de meeste zijn 65W.
Begrijp ik goed dat dit gaat om stand-by/suspend, waarbij de CPU uit is maar RAM niet naar disk wordt geschreven (dus uit, maar niet hibernated)? Hoelang houdt die het daarop dan?Heb nog wel problemen met slaapstand, trekt de batterij leeg.
Bij de kenmerken en in de foto's zie ik dat het een DC-stekker heeft in plaats van met USB-C opladen. Kun je naast de DC-stekker ook met USB-C opladen dan? En doet het met een 65W-lader helemaal niks, ook niet traag laden wanneer de laptop uitstaat c.q. langzamer ontladen bij gebruik?Leen je een usb-c lader van een collega? Dat kan alleen als het een 100W variant is, de meeste zijn 65W.