De eerste uitdaging was de fitting van het moederbord (Asus x870e Hero). De kast heeft tussen de 2 compartimenten een plastic afsluiting met 2 gaten voor de doorvoer van de kabels. De manier waarop deze gemonteerd zit in de kast zorgt ervoor dat er een rand ontstaat. Als je zoals mij een moederbord met een backplate hebt, dan komt deze op de rand terecht. Hierdoor ligt het moederbord niet op de standoffs en zou het moederbord moeten buigen om deze vast te schroeven.
De oplossing voor mij was om dit stuk plastic er tijdelijk uit te halen. dit doe je door 2 schroefjes en 3 klittenbandjes los te maken waarna je het voorzichtig los kan klikken.
Na installeren van het moederbord heb ik deze terug geplaatst voor zover dat kan. Dat betekend dat deze nu dus niet op de rand vastgeklikt, maar tegen het moederbord aan gedrukt zit.
Met een beetje overtuigingskracht kan je na vastmaken van de klittenbandjes de 2 schroefjes terug plaatsen.
De tweede uitdaging was de fitting van de AIO. De Arctic Freezer 360 past wat betreft lengte bovenin de kast. Echter doordat de radiator van deze AIO hoger dan gemiddeld is, steekt deze een paar millimeter boven het moederbord uit. Hierdoor kwam de meest achterste fan tegen het I/O gedeelte van het moederbord aan wat er voor zorgde dat de schroefgaatjes niet uitlijnde.
Dit heb ik opgelost door met een combinatietang het hoekje van de ventilator af te breken.
Misschien niet de meest elegante oplossing, maar het werkt wel.
Beide uitdagingen hadden door NZXT voorkomen kunnen worden door de kast 3 millimeter dieper en 8 millimeter hoger te maken. Zelf had ik dit natuurlijk kunnen voorkomen door een ander moederbord te kopen
Als je deze 2 overkomelijke uitdagingen geen probleem voor je zijn, heb je met deze kast een meer dan prima product in handen. Veel ruimte voor cable management, goede airflow en mooi om te zien.