€ 183,99 bij AliExpress

Poco Pad Grijs Review

betonnerd
15 november 2024, laatste update op 14 maart 2025, 500 views Rapporteer Product gekocht

Poco Pad Grijs

Luxe tablet voor een lage prijs.

Pluspunten

• Groot 120 Hz scherm
  • Luxe aluminium behuizing
  • Goedkoop (bij Ali)
  • Werkt goed met Poco Pen

Minpunten

• HyperOS
  • Originele accessoires lastig verkrijgbaar
  • Alternatieve launchers niet compatibel
  • Scherm spiegelt nogal

14-03-2025: Update na 4 maanden gebruik, Poco Pen ervaringen toegevoegd
30-11-2024: Update na 2 weken gebruik, zie onderaan review

Aanleiding
Omdat ik vrij veel pdfjes en digitale boeken lees, ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare tablet. Achter m'n laptop zit ik al genoeg en op m'n telefoon is het niet lekker lezen. Een tablet leek me daarom een handige aanvulling, zodat ook thuis op de bank of in de trein goed lange stukken kan lezen. Omdat ik er ook graag aantekeningen in maak en met Onenote werk, viel een e-reader af, dus een tablet it will be. Ik heb al ervaring met het lezen en reviewen op een 2-in-1 laptop (HP Envy x360), maar die vind ik te zwaar als tablet.

Keuze
Omdat ik vrij diep in de Android en Office365 zit, ging ik op zoek naar een Android of Windows tablet. Qua prijs wilde ik niet meer dan €300 uitgeven, liever nog minder, dus Windows viel af. Verder moest het formaat >11“ inch zijn en mocht ie niet te oud zijn (2023+) zodat Android nog even meegaat. Samsung wil ik niet, via de Pricewatch kwam ik daarom al snel op:
  • Oneplus Pad Go
  • Lenovo Tab (diverse modellen)
  • Redmi Pad Pro
  • Poco Pad
Na het lezen van wat reviews kwam ik uit op de POCO Pad. Deze lijkt overigens identiek te zijn aan de Redmi, die als beste uit de BBG kwam voor onder de €300. Met POCO heb ik al goede ervaringen met een mobiel (F3), dus de tablet durfde ik ook wel aan. De prijs heeft me overtuigd, hij was voor €200 op AliExpress verkrijgbaar, maar door een 11 van de 11e actie nog eens €25 goedkoper! De verzending was vanuit Frankrijk (dus geen import kosten) en binnen 4 dagen was hij binnen. Het bekende nadeel van deze tablet is de HyperOS schil over Android, maar voor deze prijs neem ik dat voor lief.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/r8FJvN8tU2MsjOcTwf9Vb6axKik=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZp5o0j1fUIQ2gTQnsWSyecmmaOD0Tjyeyf7ER22UR6bl3lS.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/U7DLvNQsWG70jkP-sEuPnvuk8ZU=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZp5ZQjxIiThLTWY5J2dkaEltbdZaTvPlgc7o2P2q7fxJqkv.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/pQy9r8-DbTWk04j1gSJzj_OyLvg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZp62pyfV1GlVSXM6DKh6EDYeBVeqWyiGXbCD7ruLKUXRj8f.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/N0nTOIynosxpjNs3LbpjSzEH1rk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZp66KIQ06xYNfRumDQIBWwy1OF8TSnaoSXhAMQdOtB6Uxz9.jpeg?f=620xauto

Eerste ervaringen
De tablet heeft een mooie aluminium afwerking en voelt degelijk een luxe aan. Wel meteen een cover om gedaan (na het maken van wat foto's). Door de uit-stekende camera's ligt de Pad niet helemaal plat maar met hoesje wel weer.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/8AYKT1DHcwlEysrbTK8WilG3Zms=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZthox4BgnI6FSSNtXVfoWNfLC17oz9HsuKucAgEKIvEQv2j.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/9jEIEOZ_TmdB7XXqjzmw2LlE208=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZth1wuRifB679aiYZxJGogHph7HIrWxsNEyqXTZoLaLviAl.jpeg?f=620xauto

Als eerste heb ik met ADB zoveel mogelijk Xiaomi/MIUI meuk eraf gehaald.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/x4nTsGN09bSLyjBMYfQUiiJc_4c=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TbZtioKBEpPABkyLMYSdzCUZOVaHL8lZKqar1lRG6EHEF19ku.jpeg?f=620xauto

Daarna wilde ik Nova Launcher erop zetten zodat ik alles naar eigen hand kan inrichten, alleen kwam ik erachter dat je dan geen gebruik kan maken van de splitscreen modus en van bepaalde gestures. Dus dat heb ik nog even achterwege gelaten.

Er zit geen vingerafdrukscanner op, ik gebruik face-unlock en dat werkt prima. Ook onder schuine hoeken herkent ie mij snel, ook omdat de camera in het midden rechts zit (in portrait oriëntatie).

Deze review heb ik geschreven op de POCO, in portait mode, typen gaat dan prima (ik gebruik SwiftKey). Ik heb al als test wat pdfjes gelezen en aantekeningen gemaakt. Dit werkt prima, ik twijfel nog of ik de bijbehorende pen ga kopen. Daarover gesproken, die is lastig verkrijgbaar. Een universele smartpen werkt niet, maar ik weet niet of ik het de €60 euro waard vind. Ik denk dat ik de prijzen van de Redmi Pad Pro pen in de gaten houd en ga proberen als die richting de €40 gaat. Ondertussen heb ik de Poco Pen ook aangeschaft, die was eindelijk voor net iets meer dan €40 te koop. Dit is een goede aanvulling, met name door de handpalm rejection. Je kunt dus gewoon met je hand op het scherm rusten terwijl je schrijft. Met een standaard rubberen pennetje gaat dat niet. Een b-merk pen die wel zouden moeten kunnen verbinden met de tablet werkte niet.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/F73sZbaSRfyD3g22O5LWeZeNAJA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TT1BpE1PPm3ySLsoxs28LPxHZhQ153A6G4CTwqgzkMywASsMQ.jpeg?f=620xauto

De Poco Pen werkt prima in Onenote en in pdf-editers, maar je merkt vooral meerwaarde als je in Mi Canvas aan het schrijven of schetsen gaat. Met verschillende stiften/pennen, een magische markeerder en lineaal werkt het prima als papiervervanger voor mij.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/fKjWAGFhWp30tjSsVYZN8F1vev8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/533840/1TT1BptfJhqsSQvphq7nnQBGbWmnkThmiIe2uDo7PtRYGfrcaj.jpeg?f=620xauto

Er is ook een sjiek toetsenbord bij verkrijgbaar volgens de Xiaomi website, maar nergens te koop te vinden. Aangezien ik weinig type op de tablet is een toetsenbord nog niet echt een gemis tot nu toe.

Ervaringen na twee weken gebruik
Voor het hoofddoel, het lezen van pdf documenten, werkt dit prima. Hij is makkelijk mee te nemen in de trein zodat ik m'n laptop niet hoef te gebruiken. Ik heb voor 6 euro een pennetje gekocht met rubberen voor en achterkant, dat werkt goed voor het markeren van teksten. Verder is browsen op de bank ook relax, hij ligt mooi licht in de hand. Onder een felle lamp spiegelt het scherm wat, met name als het plat op tafel ligt. Verder weinig bijzonders te melden, het doet wat het moet doen.

Ervaringen na vier maanden gebruik
Werkt nog steeds lekker. Batterij gaat soms wat snel leeg, maar kan ook komen doordat ik veel het scherm aan laat staan. De spiegeling van het scherm irriteert me soms, maar ik kan er mee leven. Zou nu voor dit geld nog steeds dezelfde tablet kopen.

Heb jij ook een Poco Pad Grijs?

Ik heb deze 8GB/256GB recent voor € 174 bij AliExpress op SIngles Day gekocht. Vandaag binnen (er stond Spanje maar ding kwam uit Duitsland) en het is echt wennen tov mijn Samsung Galaxy A8 met Android 14.Zal wel die interface zijn.

Is er ergens een manual te vinden?

Want ik loop tegen dingen aan die waarschijnlijk eenvoudig zijn maar je wel moet weten hoe....
Goede deal inderdaad! Die van mij leek qua track and trace ook uit Duitsland te komen.

Nee, geen manuel gevonden (ook niet gezocht), gewoon gegoogeld op een aantal zaken.
Waar vond je die ADB commando's? Ik ben wat huiverig om dat te doen met mijn gloednieuwe tablet.
Handleiding: https://www.xda-developer...ware-without-root-access/
Apps die je kunt verwijderen: https://gist.github.com/m...8f590bcd574b807c4706a00b1
Als het mislukt kun je een factory reset doen.

[Reactie gewijzigd door betonnerd op 19 november 2024 07:55]

Nog een vraag: hoe heb jij die SwiftKey toetsenbord software er op gekregen? Is dat simpel te doen? Gewoon uit de Play Store downloaden/installeren?
Ja
Nog een vraagje. Jij hebt een hoes er voor erbij? Welk merk/model?

Ik denk zelf aan deze: https://www.bol.com/nl/nl...d-blauw/9300000181936589/
Die heb ik ook, prima ding.