€ 1.879,- bij OK Systems International BV

MSI Pulse 17 AI C1VGKG-050NL Review

15 november 2024, laatste update op 15 november 2024, 370 views Rapporteer

TOP notebook, maar helaas ongeschikt voor mij i.v.m. het ventilator geluid.

Pluspunten

• Scherm!! Helder en vloeiend
  • Layout
  • Bouw kwaliteit
  • Snelheid CPU

Minpunten

• Geluid ventilator

Ik heb deze notebook gekocht, maar helaas moeten terugsturen.
Eigenlijk was alles perfect behalve het geluid van de ventilator.
Het scherm is echt fantastisch, extreem helder en met 240hz bizar vloeiend. Heb vensters als een gek door het scherm lopen bewegen met mijn muis, maar het bleef vloeiend.
Ook de aansluitingen aan de achterkant zijn top. Ik heb een hekel om zaken aan de rechterkant van mijn notebook aante sluiten, omdat ik die kabels dan soms raak met de hand waarmee ik mijn muis bedien.
wat betreft het geluid van de fan. Het is niet extreem, maar ik ben heel kieskeurig en werk in een stille kamer. Zelfs als de notebook idle draait of bezig is met een simpele office taak en CPU gebruik tussen de 1 en 4 % zit staan de koeling aan en hoor je een lichte zoem. Zodra je het systeem gaat belasten maakt het systeem meer herrie dan mijn oude Asus RoG met 6700HQ CPU. Toch 4 sterren omdat het een prima notebook is en goed bruikbaar als je ergens zit met omgevingsgeluid (hoeft niet eens bizar hard te zijn, ik hoorde de notebook bijvoorbeeld niet meer toen de oven aan stond) maar voor mij stond de fan net iets te veel aan.
Ben nu toch voor een varinat gegaan met de 150U CPU. Iets minder rekenkracht, maar die gebruik je toch zelden. Maar dat scherm ga ik echt missen, want dat was fantastisch.

Heb jij ook een MSI Pulse 17 AI C1VGKG-050NL?