Logitech G733 Zwart Review
10 november 2024, laatste update op 13 november 2024, 251 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima product voor deze prijs! Ik heb hem nu 2 jaar, en schrijf nu pas de review. De headset is fijn, goed geluid, goede microfoon die je er ook af kunt halen. Hij heeft een mute-knop die goed werkt, een aan en uit knop en een volumeknop allemaal op het linkeroor. De knopjes zitten voor mij iets te laag, wat soms resulteert in het aanpassen van volume tijdens gamen of mijn staart die in de weg zit. Het bereik van draadloze verbinding is niet geweldig, maar goed genoeg voor deze prijsklasse. Na 2 jaar is de hoofdband uitgelubberd en schakelt de headset zichzelf uit wanneer ik te ver van de PC af ben (en dan krijg ik het geluid ook niet meer aan). Maar met hoeveel hij gebruikt is, dagelijks, na 2 jaar......nog steeds zeer over te spreken. Wat extra's in de uitgebreide review.
Pluspunten
- Batterijduur extreem goed
- Licht
- Goed geluid
- Mic goed
- RGB
Minpunten
- Draadloze afstand
- Locatie knopjes
- zit wat losjes op je hoofd
Om er wat dieper op in te gaan: er zijn maar weinig headsets tegenwoordig, van deze kwaliteit, rond de 100 eurootjes. Deze Logitech Headset is zijn geld dubbel waard. Hij mocht wat beter af te stellen zijn op het formaat van je bol, maar zit verder prima. Ik heb alleen gemerkt dat hij niet zo noise-canceling is als de Steelseries, bijvoorbeeld, en ook (na afstellen) wat losser aan blijft voelen. De batterijduur is, na 2 jaar, nog steeds perfect. Ik laad hem 's nachts op, en heb dan een volle dag batterij.
De RGB is met het programma goed te regelen, niet te veel poespas maar goed genoeg. Hij laadt ook je batterij-percentage zien, al heb je die eigenlijk niet nodig. Het geluid is goed, en ik vind de microfoon kwaliteit ook goed. Je kan hem goed bewegen en hij breekt niet, lekker flexibel - alleen niet zo lang.
Als we al moeten bitchen, is dat wanneer ik een vest aan heb, coltrui, staart aan de zijkant, je de volumeknop te makkelijk kan bewegen. En dan hoor je 2 kleine piepjes. De plaatsing hiervan had wat hoger gekunnen.
Na twee jaar vertoont hij eindelijk mankementen. En dat uit zich in de microfoon die niet goed meer reageert of dingen niet oppikt, en wanneer ik de kamer uitga, hij zich uitschakelt (wat hij voorheen niet deed, zelfs al had ik hem op als ik de hond uit ging laten!) Terug naar je game zit er dan niet meer in, want ik krijg het geluid niet terug tot ik de game herstart.
+ pricevaluewise, wederom deze besteld ;-)