Microsoft Surface RT 32GB + Touch Cover Zwart Review

HandheldGaming
4 november 2024, laatste update op 4 november 2024, 92 views Rapporteer Product gekocht

Microsoft Surface RT 32GB + Touch Cover Zwart

Dit was ooit in een ververleden mijn eerste ARM "laptop" en om eerlijk te zijn is de machine het grotere deel van een decennium actief gebruikt door mijn vader.

De reden dat de Surface RT uit eindelijk de oude tech kast in ging was doordat apps niet meer werkte en mijn vader moest gaan werken met Teams. Dat ging niet meer.

Hij heeft met veel trots menig gedigitaliseerde oude foto aan ons getoond op dit toen al oude beestje. Maar hij moest echt over op een nieuwere machine.

Pluspunten

• Interessant concept
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Voor de tijd prachtig scherm

Minpunten

• Touchcover typt voor geen meter
  • Zwaar
  • Windows 8

3 van 5 sterren (Voldoende)
Zelf heb ik de Surface RT geïmporteerd vanuit de VS en met veel plezier een aantal maanden gebruikt voor werk. In de eerste maanden viel het mijn klanten op dat het lekker werkte zo'n kleine machine in meetings. Beter dan een "normale" 15,6 inch laptop voor ieders neus.

Na iets meer dan een jaar werd alleen duidelijk dat het app aanbod ver achterbleef op verwachting en dat Microsoft al aan het weg bewegen was van Windows op ARM, lekker dan. Maar zoals gezegd was het basis aanbod van de machine dikke prima voor mijn vader en hij bleef deze machine dan ook met veel plezier gebruiken.

De Touch cover was irritant om op te tikken, maar was tegelijk een veel beter alternatief dan de crappie iPad toetsenborden van de tijd of rammelen op een scherm. Het kan allemaal wel, maar de touchcover was toch prettiger ondanks het gebrek aan "echte feedback".

Wel moet ik eerlijk zeggen dat de machine geen snelheidsmonster was en niet heel lekker werkte als je niet had voorbereid. Zo werkte ik altijd in de minuten voor meetings vooruit om alles te starten en apps en webpagina's die ik wilde tonen alvast vooraf geladen waren.

Aan het apparaat hangen voor mij een aantal leuke herinneringen. Maar meer dan een 5,5 kan ik dit niet geven. Hakken over de sloot een voldoende. Maar er was prima mee te werken.

Ik schrijf deze review omdat mijn tweede armRig op de planning staat en deze wil ik ook wat aandacht geven. Hoe veel beter werkt Windows 11 op ARM tegenwoordig. Ik ben heel benieuwd.

Heb jij ook een Microsoft Surface RT 32GB + Touch Cover Zwart?