€ 389,- bij Paradigit
  3. Willen (1.059) Hebben (275)

AMD Ryzen 7 5700X3D Boxed Review

18 oktober 2024, laatste update op 18 oktober 2024, 610 views Rapporteer

Een goede upgrade van de 5600x voor cpu intensieve gaming in combinatie met een Nvidia 4070.

Pluspunten

• zichtbaar sneller dan 5600x
  • eenvoudige vervanging bestaande processor
  • goede combi met 4070

Minpunten

• vraagt grotere koeler
  • iets langzamer dan de 5800X3D

Deze gekocht voor 175 euro ter vervanging van de 5600x. De 5800X3D is wel sneller maar inmiddels niet meer te krijgen en kost ook nog eens rond de 350 euro. Voor die prijs zou ik wachten en overstappen naar de AM5 serie. Ik gebruik deze voornamelijk voor iRacing op VR of tripple met 3 schermen op 8560x1440 pixels. Daarnaast heb ik een nvidia 4070, de 5600x was niet snel genoeg om de GPU helemaal bezig te houden. Dat lukt nu wel, de GPU zit nu op 99% en het lijkt dat deze nu de bottleneck is geworden. FPS is in lastige situaties van 45 low naar 65 low gegaan, wat aanzienlijk scheelt. Bij eenvoudigere situaties is de winst van ongeveer 90 naar 120 fps. Combineren met een 4070 super of ti of zelfs nog zwaarder zou dus ook heel goed kunnen. (Deze waren er nog niet toen ik de 4070 kocht)

Mocht je nog op een oudere processor zitten, zou ik echt overwegen deze aan te schaffen, ook al heb je een wat oudere videokaart. Het is waarschijnlijk de laatste in de AM4 serie, je kunt dan nog even mee met je oude moederbord en geheugen en ondertussen gebruik maken van de dalende kosten van de GPU's.

Overigens had ik al een grote koeler op de 5600x zitten, dus die kon ik mooi overzetten, hij wordt wel warm, maar bij volledige belasting komt ie niet voorbij de 70 graden en kan ie dus in overdrive werken.

Heb jij ook een AMD Ryzen 7 5700X3D Boxed?