€ 94,50 bij SWW Computer

Ubiquiti UniFi U6+ Review

15 oktober 2024, laatste update op 15 oktober 2024, 767 views Rapporteer
Product gekocht 0

Werkt matig, of verwachting is te hoog. Ik verwacht van een drietal wifi-punten dat zij plug en play bruikbaar zijn, zeker indien er sprake is van een controller. In theorie lukt dit maar na een paar jaar gaat er spontaan een stuk. Solid state??? Goede prijs?? Nieuwe laten instaleren en .... controller niet compatible! Wat nu? Ah: je kunt ze via het internet met Ubiquiti in de VS verbinden voor bepaalde functies .... wat??? Waar is de stand alone netwerk? Via deze route kan iedereen inbreken... lijkt mij. Resultaat tot nu: kostbaar, voelt onbetrouwbaar, kwalitaitief matig, niet plug en play, geheel tegen mijn verwachtingen. Teleurgesteld. Kracht en snelheid ok. Een plusje - maar de basis ontbreekt: een netwerk. Wat wil ik: plug en play, niks geen verbinding met het internet (tenzij via een console of app of zo), duurzaam zorgeloos, een draad (doen ze, weer een plusje) en ontzorgd.

Pluspunten

• .

Minpunten

• Werk niet tezamen met oude controller, volkomen belachelijk.
  • In plaats van een controller kun je werken met hun service, in de VS! Datalek naar VS autoriteiten gegarandeerd. Nee dank je.
  • Lastig configureerbaar althans heb kundige netwerkman meermalen moeten laten langskomen nadat vorige niet zo oude Ubiquiti het begaf. Profi apparatuur mag langer meegaan en plug + play aub want inatallatiekosten zijn per uur ..

2 van 5 sterren (Slecht)
Werkt matig, of verwachting is te hoog. Ik verwacht van een drietal wifi-punten dat zij plug en play bruikbaar zijn, zeker indien er sprake is van een controller. In theorie lukt dit maar na een paar jaar gaat er spontaan een stuk. Solid state??? Goede prijs?? Nieuwe laten instaleren en .... controller niet compatible! Wat nu? Ah: je kunt ze via het internet met Ubiquiti in de VS verbinden voor bepaalde functies .... wat??? Waar is de stand alone netwerk? Via deze route kan iedereen inbreken... lijkt mij. Resultaat tot nu: kostbaar, voelt onbetrouwbaar, kwalitaitief matig, niet plug en play, geheel tegen mijn verwachtingen. Teleurgesteld. Kracht en snelheid ok. Een plusje - maar de basis ontbreekt: een netwerk. Wat wil ik: plug en play, niks geen verbinding met het internet (tenzij via een console of app of zo), duurzaam zorgeloos (zeker als het over-engineered is), een draad (energie via CAT kabel, dat doen ze, weer een plusje) en ontzorgd. Helaas. Maar zal zeker niet aan een Chinees beginnen. Dat vertrouw ik niet.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi U6+?

Volgens de specs zou deze access point met UniFi Network: Version 7.3.76 en later moeten werken. Dat is al een vrij oude versie die gewoon op een lokale controller draait, versie 8.x is al heel lang uit zelfs.

Of mis ik iets? (verder lijkt deze review meer op een rant dan een serieuze beoordeling)

[Reactie gewijzigd door Gunner op 16 oktober 2024 08:54]

Is deels ook een rant. Niet blij ermee. Soms hemel ik dingen op. Mijn Samsung GalaxyS21 is helemaal top. Lijkt me handig dat mensen weten wat er speelt. Plug en play? Nee dus. Duurzaam? Niet persé. Backward compatible? Beperkt. Jammer. Bereik van signaal: ok .... niet helemaal top. Snelheid goed.

[Reactie gewijzigd door mambo5 op 16 oktober 2024 13:35]

Ja - precies zo - was een beetje boos - zeker een 'rant', nu werkt alles weer. Monteur laten komen en weer een configuratie uitgevoerd. Dat deed die (derde keer) om niet: service.
Maar waarom zo moeilijk- kostbaar maar net te complex. Dan heeft ubiquiti toch een uitdaging lijkt mij. Mijn OS: dat gaat vanzelf voor laptops, tablets, mobiele telefoons. Waarom zo'n moeilijk systeem hanteren voor een kleine netwerk? Apple deed her beter in 2007: het laatste sterke jaar voor Nokia. Degelijkheid: prima maar 'user experience'! Alsof we nog in 2005 wonen! Er is geen reden waarom, met of zonder controller, dit netwerk niet tòp levert zonder noemenswaardige inspanning.
Dit klinkt meer alsof je je controller niet hebt bijgewerkt. Als dat inderdaad niet kan, heb je een goed punt. Maar als je wel een update voor je controller kunt krijgen, ligt het probleem volgens mij bij jou.

Wat betreft het deel "Dan nog wat ik wil": het systeem heeft blijkbaar goed gewerkt, anders had het niet jarenlang probleemloos gedraaid. Misschien is het een idee om gewoon een mesh-router aan te schaffen en die elke paar jaar te vervangen. Dan hoef je niet per se de nieuwste software te gebruiken en kun je alles lokaal beheren.
Leest voor als iemand die wat gekocht heeft zonder kennis van zaken en dan het probleem bij het product legt. Hier reeds een aantal jaar een Unifi netwerk met nagenoeg geen problemen.
Alles laten doen hoor. De kosten liggen dan in de uitvoering, niet zozeer in het product. Verwacht dan ook meer van 'plug en play' mogelijkheden om de implementatie te verkorten.
Indien je dergelijke problemen ervaart dan lijkt mij dat de installateur toch enige kennis mist.

Draai zelf:
UXG-Lite
Cloud key Gen2+
USW-Lite-16-PoE switch
NanoHD AP (2x)
Doorbell G4 pro

Unifi is niet plug-and-play, het is geen standaard consumenten product.
Prosumer idd. Met veel mogelijkheden komt complexiteit, dat is met alles zo.
Zit een beetje te lezen en iemand die er de ballen verstand van heeft en zeer negatieve review plaats is onredelijk. Lees ook in de comments dat alles is aangelegd voor u. Zou dan de adviseur of installateur aankijken, in plaats van het product te verzieken met ongefundeerde kennis van zaken. De moderaters zouden deze mooie site ook in bescherming mogen nemen en deze review niet te plaatsen, want dan wordt t bagger als X.
Wilde ik ff kwijt
Ben het er mee eens, dit is Tweakers en geen bol.com of iets. Reviews zouden onderbouwd moeten zijn, en als je echt geen verstand van hebt, waarom dan kiezen voor Ubiquiti en niet bijvoorbeeld tplink mesh plug and play. Het is jammer dat deze review/rant gewoon geplaatst wordt.