€ 111,- bij Expert

Google TV Streamer Wit 32GB Review

25 september 2024, laatste update op 25 september 2024, 1.041 views Rapporteer

Al enige tijd op zoek naar vervanging van mijn Xiaomi TV sticks omdat die na een update van NL Ziet de streams niet meer fatsoenlijk kunnen weergeven (schokt iedere 5 seconden wat super irritant is).

Vervelende van het huidige "Streamer landschap" is dat er weinig beweging is en er een hoop oude hardware nog steeds als courant wordt aangeboden (eigenlijk alle devices behalve de Apple TV).

Nu direct bij release de Google TV Streamer gekocht en net aangesloten. En in basis is het "gewoon" een Google TV device die het lekker rap doet (heb ook de Chromecast Google TV 4K) en zeker sneller is dan al mijn vorige Google ChromeCasts / Xiaomi TV sticks.

Heb ook een Apple TV 4K ethernet en dat gaat aardig gelijk op (maar is wel een stuk duurder) kortom voor nu prima device met een voor mij acceptabele prijs.

Pluspunten

• Lekker snel
  • Ethernet aansluiting
  • Doet wat je ervan verwacht

Minpunten

• Prijs (wellicht?)
  • remote voelt nog steeds goedkoop / plastic

Zoals al aangegeven was ik al een tijdje op de markt om mijn Android TV Xiaomi sticks te vervangen.
Ze worden met name gebruikt om TV te kunnen kijken via het netwerk, en de leeftijd van de hardware in combinatie van de updates van de NLZIET app maakt dat ze net te weinig performance hebben om een 1080P stream weer te kunnen geven.

Gezien ik aardig wat TV's in huis heb vind ik de Apple TV te prijzig om overal neer te zetten en heb ik mijn heil tot op heden gevonden bij Android / Google TV devices.
Op mijn "main" TV gebruik ik de laatste Apple TV 4K met ethernet aansluiting, want ondanks dat ik een prima Unifi Wifi netwerk heb draaien heb ik van oudsher uit grote voorkeur om streaming devices via Ethernet aan te sluiten.

En daar komt nu deze Google TC Streamer voor mij dus als geroepen. Qua budget stuk interessanter dan de Apple TV en met eigenlijk alle functionaliteit (en dus ook eindelijk de Ethernet aansluiting in de hardware).

Er is 1 grote MAAR, het prijsverschil merk je wel in de premium look and feel die je bij Apple hebt en niet zo bij de plastic ogende en voelende hardware (en met name) en remote van de Google TV Streamer.

Goed ik stoor me daar niet aan, functionaliteit en stabiliteit is voor mij het belangrijkste in combinatie met een lagere prijs dan Apple voor zijn spullenboel vraagt.

Gelukkig is er al een tijdje de App only mode want van alle reut en adds die je bij Google TV krijgt zit ik niet te wachten en krijg ik een zelfde soort ervaring met de App only mode op Google TV als met de Apple TV.

Mijn conclusie:
Alle waar is naar zijn geld, kortom misschien niet een premium look and feel maar zeker goed genoeg voor mijn TV's op slaapkamers / studeerkamers en mijn tuinhuis.
De performance is heerlijk, doet wat hij moet doen dus prima prijs kwaliteit verhouding. En de grootste pre voor mij (en ik snap dat dit puur persoonlijk is) de standaard Ethernet aansluiting.

Heb jij ook een Google TV Streamer Wit 32GB?

Duidelijke review en de standaard Ethernet aansluiting ben ik het helemaal mee eens. Google pakt het ook slim aan en heeft de Ethernet Add on voor de vorige generatie Google TV al een jaar uit zijn shop gehaald om duidelijk onderscheid te maken tussen de Wifi Google TV en deze nieuwe met Ethernet. Als je Ethernet wilt moet je de 120,- uitgeven (en dus de nieuwe Google TV kopen).

Je kunt een Google TV gebruiken als een 'mobile device' en meenemen naar elk vakantiehuisje etc. Maar dat doe ik niet. Bij mij hebben ze een vaste plek in huis bij de TVs. En alles (ja ALLES) in mijn huis met een vaste plek is bekabeld aangesloten :D !