€ 107,- bij Amazon.nl

Logitech G Pro (Clicky, Qwerty US) Review

18 september 2024, laatste update op 18 september 2024, 149 views Rapporteer
Product gekocht 0

De logitech G Pro is een toetsenbord met fraaie toetsenverlichting maar scoort slecht op een aantal vlakken. De levensduur is daardoor erg kort voor een mechanisch toetsenbord, zeker in deze prijsklasse en voor dit merk.

Pluspunten

• Typt goed
  • Goede software
  • Led schijnt mooi door keys

Minpunten

• Heel erg slecht repareerbaar
  • Eigen systeem toetsbevestiging
  • Leds stuk

2 van 5 sterren (Slecht)
Logitech heeft een eigen kijk op mechanische toetsenborden met deze Logitech G Pro. Ik heb m zo'n jaar of 4 geleden gekocht, maar wel een jaar of 2 geleden gedegradeerd naar de thuiswerkplek waar die niet heel erg intensief wordt gebruikt. Intussen ben ik er achter dat dit product niet de kwaliteit heeft van andere Logitech producten.

Ten eerste zijn er een aantal keys waarvan de leds niet meer het volledig spectrum van kleuren weergeven, lijkt dat de blauwe led stuk is. Als dit bij een key was gebleven dan was dat nog te overzien, maar het zijn er intussen al 3. De individuele switches zijn niet te vervangen.

Ten tweede is een van de toetsen afgebroken. Dan kom je er achter dat het bevestigingssysteem van de toetsen aan de Romer-G switches dramatisch slecht is doordacht. De kleine pinnetjes zijn achtergebleven in de hele kleine sockets en zonder geavanceerd stuntwerk onmogelijk er nog uit te krijgen, Een replacement key kan er dus niet meer op geplaatst worden. Had ik al gezegd dat de switches niet zijn te vervangen? Een nieuwe switch is dus ook geen oplossing. Op Youtube zijn er wel hele guides met hete naalden en weet ik niet. Het enige wat mij dat verteld is dat ik niet de enige ben met dit probleem, dus wees gewaarschuwd. Romer-G switches niet doen.

De software is wel erg goed, dit toetsenbord is compatible met de Logitech G Hub software.

Al met al zou ik niet naar Logitech gaan voor mechanische toetsenborden als het deze Romer-G switches gebruikt

Heb jij ook een Logitech G Pro (Clicky, Qwerty US)?