Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER EAGLE OC 16G Review

8 september 2024, laatste update op 8 september 2024, 162 views Rapporteer

Zeer krachtige videokaart - perfect voor videobewerking (en games).

Pluspunten

• stil
  • krachtig

Minpunten

• Verlichte videokaart

Voor het bewerken van mijn eerste kortfilm was mijn oude ROG-laptop echt niet sterk genoeg meer. Vooral het blazen van de ventilatoren was ondraaglijk geworden, en voor 4K videobewerking had je wel veel geduld nodig. En dat heb ik niet.

In mijn nieuwe PC van Yourbuild.nl zit dus deze mooie grafische kaart. De 4080 en vooral de 4090 heb ik aan mij laten voorbij gaan, gebaseerd op de benchmarks van Puget waar blijkt dat het prijsverschil tussen de 4070 TI Super en de 4080 (super) en 4090 onevenredig is tot de prestaties.

Mijn ROG had een laptopversie van een 20xx-videokaart en die is na 4 of 5 jaar wel een dinosaurus te noemen. Maar de snelheid van de 4070 is impressionant. Magic Masks worden nu heel snel gerendered en naar mijn mening ook exacter. Noise reduction in standje ULTRA zorgt nog steeds niet voor vloeiende playback maar het gestottere is nu aanvaardbaar geworden. Op mijn laptop was het absoluut niet denkbaar om het uberhaupt aan te zetten. Daarbij geeft de videokaart geen enkel teken van stress. De ventilatoren blijven uit en volgens de task manager zit mijn GPU gewoon onder de 40 graden te draaien.

Ik heb ook snel even wat games gespeeld - al mijn games spelen nu op "ultra". Er zijn plots details waar voorheen geen details waren en 8x AA is geen probleem. Games worden niet de prioriteit van deze PC maar het is wel leuk om te weten dat het kan. De GPU is nooit over de 45 graden gegaan, dus wellicht moet ik eens een zwaarder spel kopen.

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER EAGLE OC 16G?