Imou Cell 3C All in One Review

vrow
22 augustus 2024, laatste update op 22 augustus 2024, 815 views Product gekocht

Imou Cell 3C All in One

Prima camera, maar een abonnement is eigenlijk wel vereist.
De geavanceerde AI-functies zijn niet inbegrepen op dit model.
De ondersteuning voor Onvif / RTSP-streams ontbreken op dit model, dus je kunt hem niet toevoegen aan je NAS of de stream via VLC bekijken.
Ik heb de camera te kort om iets te zeggen over het zonnepaneel en de batterijduur.

Pluspunten

• Goed beeld
  • Heldere lamp

Minpunten

• Geen Onvif / Synology-ondersteuning
  • Abonnement eigenlijk wel vereist
  • Geen geavanceerde AI-functies op dit model

3 van 5 sterren (Voldoende)
Vandaag deze camera opgehaald en in gebruik genomen.
Ik kan dus nog niets zeggen over het zonnepaneel en hoe lang de batterijen meegaan, daarvoor zal ik de review later updaten.

De ingebruikname van de camera is een beetje lastig.
Je moet de Imou Life-app installeren op je telefoon, niet de HD-versie op je iPad want die laatste ondersteunt niet het toevoegen van nieuwe apparaten.
Dus, alsnog de app op de telefoon gezet, een account gemaakt en het apparaat toegevoegd.
Dat gaat op zich redelijk vlot, maar de vertaling van het Chinees in de app laat soms wat te raden over :-)

Je krijgt een proefperiode van het basic-abonnement voor 14 dagen erbij (of voor 30 dagen als je direct tekent voor een jaar). Het abonnement kost iets van 2,50 per maand voor 1 camera.
Met dit abonnement worden opnames opgeslagen in de cloud gedurende enkele dagen.

Bij de camera wordt geen SD-kaart geleverd, dus ik heb er zelf eentje van 128 GB geplaatst. Opnames worden getriggerd bij beweging en het is instelbaar hoe lang er dan opgenomen wordt. Ook kun je instellen of je wilt dat de lamp aan gaat en of er ook een sirene gaat. In de app kun je daarvoor ook profielen aanmaken waarbij je met 1 druk op de knop bepaalde zaken aan/ uit kunt zetten zoals bij een echt alarmsysteem.

De kwaliteit van de camera (beeld) is meer dan prima voor dit geld.
Ook de lamp geeft best wel veel licht. De lamp gaat automatisch aan als er beweging is, mits je dit wilt. Je kunt alleen niet instellen dat dat alleen gedurende de nacht moet gebeuren, dus ook overdag gaat de lamp aan als je deze functie aanzet.

Zonnepaneel/batterijduur kan ik nog niets over zeggen. Ook waterdichtheid etc. kan ik nog niets over zeggen. Hij zou natuurlijk wel waterdicht moeten zijn. De aansluiting van het zonnepaneel is USB-C en er zit ook een lange verlengkabel bij. Het zonnepaneel zit standaard bovenop de camera, maar dat kun je er ook afhalen om het paneel elders te bevestigen. Dat is handig als op de plek van de camera geen zon komt.
Het SD-kaartslot is door een rubberen dingetje afgedekt.
Het lijkt erop dat qua hardware alles wel in orde is, zo op het eerste gezicht.

Qua software:
De app is slecht vertaald met hier en daar wat gokwerk wat er nu precies bedoeld wordt. Maar op zich kom je daar wel overheen.
Wat wel een probleem is: zonder abonnement heb je alleen lokale SD-kaart-opslag. Camera weg, opnames weg. Ook het downloaden van opnames van de SD-kaart naar je computer of telefoon, is niet mogelijk zonder abonnement. Het terugkijken wel maar het downloaden dus niet. Dit staat vermeld in de specs op de site van Imou zelf.

Verder ontbreekt op dit model de ondersteuning voor Onvif (dus niet toevoegen aan je NAS of de stream kijken via VLC / iSpy etc. etc) .
Door deze 2 zaken is een abonnement eigenlijk min-of-meer verplicht.

Ook de geavanceerde AI-functies ontbreken. Dat betekent dat de camera alleen mensen kan detecteren én beweging (2 verschillende dingen dus). Maar dus geen onderscheid maakt in huisdieren, auto's, een virtuele lijn die niet overschreden mag worden en al dat soort zaken meer. Die functies draaien in de cloud van Imou en werken dus sowieso alleen op opnames die naar de cloud worden gestuurd, maar werken dus niet bij dit model camera. Waarom is mij een compleet raadsel, want je betaalt er tenslotte een abonnement voor. Wat maakt het dan uit welke camera je precies hebt. Maar dat maakt dus wel degelijk uit :-)

Al met al krijg je dus een prima beeldkwaliteit, een mooi vormgegeven camera met accu en zonnepaneeltje voor 39 euro. Dat is geen geld.
Maar Imou heeft de functies zo beperkt, dat een abonnement eigenlijk wel nodig is.

Ik heb deze camera gekocht in de veronderstelling dat Onvif ondersteund werd.
Je kunt misschien beter kiezen voor een ander merk/model camera wat dat wel ondersteunt.
Maakt dat je niet zoveel uit en vind je het niet erg om een abonnement te betalen? Dan heb je een prima camera met alles erop en eraan voor een hele lage prijs.

Heb jij ook een Imou Cell 3C All in One?