ASUS TUF Gaming A15 FA507NV-LP031W Review
15 augustus 2024, laatste update op 15 augustus 2024, 429 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima apparaat met wat kleine minpunten (klein voor mij)
Pluspunten
- start snel op
- Videokaart goed voor een dergelijke laptop
- Relatief licht (al is dat voot mij minder belangrijk geweest
- Goed scherm, ook buiten
- Relatief stii
Minpunten
- Toetsenbord kan óf in rood, of wisselend ion kleur.
- Wrodt heet wanneer de videokaart aan het werk is
- Moeite met verbonden bliven bij zwakke WiFi signalen
Mijn (geërfde) laptop was end of life. Dat was een Alienware uit 2007, op zich een geweldig ding maar wel oud...Ik zocht een laptop als aanvulling op mijn desktop, zodat ik die voorlopig niet hoefde uit te breiden, maar wel de nieuwere games makkelijk kon spelen en van een íets andere prijsstelling dan de Alienware indertijd. Verder heb ik geen enkele ervaring met laptops.
Zowel de specs als de reviews van de ASUS waren naar mijn zin en aangezien hij op dat moment redelijk voordelig te krijgen was ( 995 euro) kwam deze bij mij wonen.
Het \apparaat voldoet aan mijn eisen: snel, goed scherm en niet al te groot (zoals de Alienware, mijn kinderen noemden die indertijd de 'reuzencomputer')
Hij wordt heet wanneer de videokaart moet werken (maar of dat heter is dan bij andere laptops kan ik niet beoordelen). Tijdens gamen gaat de accu ongeveer drie uur mee. Hij heeft twee USB-poorten, aan de krappe kant: ik gebruik een AC-koptelefoon, een muis en heb een externe harde schijf gekocht, dus moet de koptelefoon via bluetooth meedoen.
Vergeleken met de Alienware is het geluid als een Tesla vs een Ferrari. (in het voordeel van de ASUS)
Wat handig is (maar misschien heeft elke laptop dat tegenwoordig) is de intelligente oplader: hij meldde mij dat het beter voor de accu is om tot 80% op te laden, dus daar stopt hij dan.
Wat mij enigszins tegenvalt is de WiFi-kaart: hij heeft moeite met het goed vasthouden van WiFi. Waar het Macbook van mevrouw Garathane moeiteloos verbonden blijft, sputtert de ASUS af en toe een beetje tegen.
Wat ook opvalt is de verlichting van het toetsenbord: de keuze is 'kermis': alle kleuren in diverse profielen (golvend, ademend, enz enz)_ 'uit' of 'rood' . Die laatste vind ik te donker, dus dan maar een profieltje gekozen wat niet al te veel afleidt. Waarom er niet een andere standaard kleur kan aangezet is mij onduidelijk. Misschien komt er ooit nog een update die dat mogelijk maakt.
Nogmaals: hij doet dat ik wilde uitstekend, de minpuntjes halen een ster van de beoordeling af (had ook een halve ster minder mogen zijn, maar dat kan niet)