ASUS ROG Strix SCAR 18 (2024) G834JYR-R6019W Review
31 juli 2024, laatste update op 31 juli 2024, 431 views
Rapporteer
Testpanel
Zoek je een gaming machine die alles aankan dan heb je met deze Asus een winnaar in handen, prijs/kwaliteit en voor de hardware die er in zit nog stil ook, mijn kinderen hebben fortnite hierop uitgetest en waren erg onder de indruk van de grafische kracht. Een paar opmerkingen van ze: we zien meer contrast/kleur. Het scherm is super vloeiend! Ik heb er wat foto’s bijgevoegd en ben serieus aan het overwegen deze laptop aan te schaffen.
Pluspunten
- top onderdelen
- laag geluid
- game prestaties
Ik mocht van Tweakers in samenwerking met Asus ROG een gloednieuwe laptop testen. Ik ben twee weken aan de slag gegaan met de ROG Strix SCAR 18 (G834JYR) laptop. In deze review lees je wat ik ervan vond.
Verassend goede laptop - ik kom van een Asus van 2 generaties geleden en tot mijn verbazing vind ik deze op belangrijke gebieden (accuduur, lawaai tijdens gebruik) een stuk beter!
Pluspunten
Accuduur (6-9 uur bij normaal gebruik)
RTX4090 topmodel!
Weinig lawaai voor een gamelaptop (mijn huidige heb ik het idee op te stijgen.)
Verrassend goed geluid
Prima CPU (lekker snel!)
Prima scherm (95% sRGB dekking) lekker groot met 18 inch.
Relatief licht en goede bouwkwaliteit
Minpunten
Veel plastic
Groot, in de meeste tassen past hij niet met 18 inch
Scherm had nog wat feller mogen zijn (direct zonlicht = no-go)
Geen QHD (maar mag je ook niet verwachten op dit prijspunt)
Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen (15 en 16 jaar oud) de game testen hebben afgenomen vanwege de drukte op het werk.
Eerste indruk: wat een grote machine, nou ja je koopt dit formaat laptop vaak niet om veel mee te nemen en dat zie je aan alles. Groot/log en zwaar, ja dat verwacht je maar nadat ik de megadoos had uitgepakt was ik blij verrast. Zo groot/log en zwaar is de laptop niet, je ziet wel dat er hete hardware in zit want de koeling is mega maar ze hebben het bij Asus wel voor elkaar gekregen dit in zo licht mogelijk te houden. Je moet je ook afvragen voor welk publiek deze laptop bedoeld is en die willen vaak hun vaste pc vervangen. Ik zal per onderdeel mijn indruk er over beschrijven, en ik ga hem zeker aanschaffen vanwege de prestaties die ik wel heb kunnen testen en omdat mijn kinderen erg enthousiast over de games zijn.
Behuizing:
Een mooie mix van aluminium met plastic, diverse RGB leds en veel koel openingen, ruig en echt een gaming uitstraling! Ja en hij is groot en 3,1 kg “zwaar” maar zoal eerder genoemd is het niet de laptop die je voor draagbaarheid koopt.
Onderdelen:
Nou als je het neusje van de zalm wilt hebben koop je deze laptop! Een supersnelle i9 14900HX en een RTX 4090, veel geheugen en 2x 1Tb m2 SSD is een mix om alles op volle snelheid te doen, gamen en werken. Grappige is dat je ook de M2 in raid0 kan instellen als je veel ruimte wilt hebben op topsnelheid.
Scherm:
Het 18 inch beeldscherm is zeer indrukwekkend, 2,5K en mini-led met een verversingssnelheid van 240Hz, als je geen extern beeldscherm gebruikt is het scherm groot en helder genoeg voor urenlang werken of gamen. Ik heb zelf een Philips 49 inch breedbeeld monitor staan met hub waar ik deze laptop op aangesloten heb en ook op deze manier getest heb.
Conclusie: