Huawei Band 8 Zwart (Zwart) Review
17 juni 2024, laatste update op 17 juni 2024, 1.075 views
Rapporteer
Product gekocht
Nog steeds ongelofelijk goed voor de prijs. Heel licht, doch stevig gebouwd. De software is ook nóg wat beter geworden. Een prima stap vooruit, vooral gezien hoe goed zijn voorgangers al waren.
Pluspunten
- Heel licht
- Zeer betaalbaar
- Strakker design
- Donkerder in het donker
Minpunten
- Geen enorme veranderingen t.o.v. Band 6 of 7
Ik had hiervoor al de Huawei Watch Fit, de Honor Watch ES (de budget versie van de Watch Fit; Honor was toen nog van Huawei) en de Huawei Band 6. Over al deze semi-slimme horloges ben ik altijd zeer tevreden geweest. De Band 8 is oprecht de beste van ze allemaal, en dat terwijl hij net zo duur was (39 euro) als wat de Band 6 me twee jaar aan flinke inflatie geleden heeft gekost.
Het scherm is bijna hetzelfde als dat van de Band 6, maar lijkt nog een fractie donkerder te kunnen, wat 's nachts heel fijn is. Ik vermoed dat hij ook nog een tikkeltje feller kan, maar het zal sowieso geen enorm verschil zijn. Fijn is dat je eerst een extra donkere klok krijgt te zien, waarna je kunt doorklikken naar je gewone klok (en van daaruit de rest van het systeem). Ik ben hier erg gevoelig voor, ik haat licht als ik in bed lig, en iedere kleine verbetering stel ik enorm op prijs.
Een andere verbetering, is dat hij wéér ietsje lichter is geworden. De Band 9 lijkt even licht te zijn als de 8, dus ieder grammetje zal van hieruit veel gaan kosten, maar de Band 8 was zelf wel lichter dan zijn voorgangers. De Band 8 is exclusief bandje 2 gram lichter dan de Band 6 (14 ipv 16 gram). Mét bandje is het verschil 5 gram, namelijk 24 ipv 29 gram. De grotere Watch ES van Honor is dan weer 5 gram zwaarder dan de Band 6, dus dat deze Band 8 nog eens 5 gram lichter is dan de Band 6, met een even groot scherm, exact dezelfde accucapaciteit, alle functies intact, én een nog net wat strakker design, vind ik zeer indrukwekkend. Omdat ik deze horloges in bed draag, vind ik iedere gewichtbesparing heel waardevol.
Het design van de Band 8 is natuurlijk niet compleet anders dan dat van de Band 6, maar het is weer net een stapje vooruit. De bandjes zijn nu veel makkelijker los te koppelen (als dat überhaupt kan op de 6...), het klokje is net wat dunner, en de behuizing is iets hoekiger, en van minder glanzend kunststof dan voorheen, wat het geheel naar mijn mening een nettere uitstraling geeft. Niet dat ik het oude ontwerp lelijk vond, maar het nieuwe is gewoon strakker. Ook het matgrijze bandje is net wat mooier dan het glanzend zwarte bandje van beide voorgangers (met de Huawei Watch Fit kan ik helaas niet vergelijken, omdat ik die alweer even geleden verkocht heb).
De software lijkt eveneens weer een stapje beter. Het is heel vergelijkbaar met voorheen, maar er zitten net wat meer functies in om het naar wens in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld de helderheid van het scherm nu met een slider aanpassen, waar dat eerst nog in "slechts" vijf niveaus was opgedeeld.
Slaaptracking vind ik persoonlijk ook heel belangrijk, en ik heb daarom in het verleden ook concurrerende producten van Xiaomi en Samsung gehad. Ik ben er van overtuigd dat de slaaptracking van Huawei beter is dan van deze beide merken, tenminste in deze prijsklasse. Ook vind ik de interface met informatie over slaap overzichtelijker bij de Band 8 dan de Xiaomi en Samsung "bands" die ik geprobeerd heb.
Al met al zie je denk ik wel een duidelijk patroon, namelijk dat dit product in alle opzichten een mooie evolutie is van zijn voorgangers. Alles is weer net wat beter geworden, maar er zijn geen revolutionaire veranderingen te vinden. Nu zou ik ook niet direct kunnen bedenken welke revolutie ze zouden moeten toevoegen, uiteindelijk is dit immers een zeer betaalbaar en vrij simpel "semi-smart" horloge, en daar zul je revoluties nu eenmaal minder snel zien dan in de veel duurdere echt slimme horloges.
Voor mij is de zeer aantrekkelijke prijs i.c.m. het lage gewicht, compacte formaat en de meer dan toereikende bouwkwaliteit en functies genoeg reden om van de duurdere en uitgebreidere horloges af te zien. Ik vind het ongelofelijk hoe goed dit apparaatje is voor zo'n lage prijs. Tien jaar geleden zou ik voor deze prijs nog geen dom horloge hebben gekocht, nu krijg je er een behoorlijk slim horloge voor, en blijkt het nog goed te zijn ook.
Dus als je vooral een beetje inzicht wilt in je gezondheid, misschien wat notificaties wilt, en verder vooral de tijd (en het weer) wilt zien, dan is de Band 8 naar mijn mening een uitstekende keuze. Ik kan eigenlijk niet begrijpen hoe ze zo'n goed product kunnen bouwen voor deze prijs. En ik vind het opvallend dat deze toch weer veel beter is dan de Band 6, die zelf ook al enorm goed was. Misschien werken er tovenaars bij Huawei?
Hoe dan ook, ik ben enorm tevreden, en zelfs als je al een Band 6 hebt, is deze Huawei Band 8 naar mijn mening de prijs meer dan waard.