LG OLED evo G4 83" (G45LW, geen voet) Zwart Review

13 juni 2024, laatste update op 16 juli 2024, 1.387 views Rapporteer

Vorige week hebben we de TV ontvangen met een flinke EK en cashback kortings actie.

Dit toestel is een ruime verbetering ten opzichte van de LG OLED C7 die hij vervangt.

Dagelijks worden er bij ons, weer diverse 4K dolby vision demo's afgespeeld voor familie en vrienden. Dat gaat genieten worden met het EK :)

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Klasse design
  • Makkelijke installatie
  • Ongelofelijke kleuren en helderheid
  • AI beeld en geluid WIZARD.
  • OLED MLA (Micro Lens Array)

Minpunten

• Zwaar (stevige tv meubel nodig voor TV en de TV voet)
  • Bij 77 en 83 inch wordt de TV voet niet bijgeleverd, De muur beugel wel.

Een maand na aanschaf. Geef ik hierbij een update op mijn eerdere review.

Voordelen:

1. Beeld kwaliteit verbluffend we gebruiken de AI picture wizard en op basis van 9 voorbeelden bepaald de AI wizard wat onze voorkeuren zijn qua beeld instellingen deze worden default gebruikt bij reguliere content.
2. Film maker mode, deze zorgt ervoor dat als je een film gaat kijken de TV automatisch terug schakelt vanaf jouw eigen voorkeur die eventueel van invloed kan zijn op hoe een film wordt ervaren terug gaat naar de default instelling zoals de regisseur het eigenlijk zou hebben bedoeld. Oude modellen konden dit natuurlijk ook maar dan moest je dit zelf instellen.
3. Wow orchestra de samenwerking tussen de TV speakers en de LG soundbar speakers gaat naadloos. Via de LG soundbar app, switch je moeiteloos naar diverse voorkeuren afhankelijk van de content.
4. Helderheid, wij hebben de mogelijkheid om onze woonkamer te verduisteren. Bij sommige SF of andere actie films met veel HDR highlights kan het soms letterlijk verblindend werken als er explosies, zon opnames of laserstralen je tegemoet komen. Hou daar rekening mee mocht je er gevoelig voor zijn. De LG schakelt in sommige gevallen automatisch naar de 100% OLED helderheid en overschrijft dan de 'default' 80%.

Nadelen:

1. Je moet een LG account aanmaken zodat je bepaalde Android/google apps wil installeren. Uiteindelijk via mijn telefoon een LG account aangemaakt. Waarna dit relatief soepel verliep. Maar dat is puur hoe ik dit ervaarde.

Voor de rest zijn we super tevreden en hopen nog lang te mogen genieten van onze home cinema opzet. We gaan voorlopig vanaf de bank alle films bekijken. En hoeven wat ons betreft niet speciaal naar de bioscoop.

Heb jij ook een LG OLED evo G4 83" (G45LW, geen voet) Zwart?

Gaaf! Welke soundbar heb je erbij? Goede lipsync?
Hoi ik heb de LG DS95TR genomen deze vervangt de oude Samsung HW-950 soundbar welke geen E-ARC ondersteunde.

LG DS95TR review door dutchman666

De lipsync in combinatie met de DS95TR is zeer goed. Immers ik gebruik de WOW orchestra functie welke ook de speakers (voornamelijk de dialoog) van de LG G4 zelf gebruikt in combinatie met de dolby atmos van de soundbar.

Via mijn LG APP op de mobiel kan ik super snel switchen van geluid scenario zonder de soundbar en/of TV afstand bediening aan te hoeven raken. Voor het EK gebruik ik met name de CLEAR voice PRO instelling (meer nadruk op de sport presentator stemmen). Voor de rest gebruiken we de AI Sound PRO omdat deze blijkbaar voor ons de meeste scenarios afdoende afdekt in het dagelijks gebruik.

Overigens de Samsung HW-950 had ook goede lipsinc echter door het gebrek aan E-ARC moest ik met een APPLE 4K plus een splitter aan de slag om zowel dolby vision als dolby atmos te krijgen. Dat hoeft nu allemaal niet meer.

[Reactie gewijzigd door dutchman666 op 22 juli 2024 17:00]

Ok nice, heb eens gekeken, maar de Cinematic Q-series soundbar HW-Q950A van samsung ondersteund wel earc, dat zou ook nog een optie geweest kunnen zijn. Maar die heeft waarschijnlijk niet de app ondersteuning die de LG wel heeft.

[Reactie gewijzigd door Spasmo op 22 juli 2024 17:00]

In welk opzicht vind je hem persoonlijk beter dan c7? Ik heb de c7 maar vertoond burnin.
Hallo Timmey,

Als antwoord op je vraag inzake wat wij beter vinden aan de G4 versus de C7 (onze C7 (nu verhuisd naar de logeerkamer) heeft overigens ook burnin het stomme YouTube Logo is met name bij rood achtige achtergronden zichtbaar).

Voordelen:

1. De piek helderheid welke door het MLA scherm mogelijk is. Zoals je in de test kunt zien zit de G4 op 5% beeldscherm oppervlak op 1460 cd/m2, bij volledig scherm is dat nog steeds een respectabele 243 cd/m2.

De metingen van de C7 staan er helaas niet in review link van de G4. Maar gezien het feit dat de meer recente C2 en C3 modellen rond 800 cd/m2 zitten op 5% en op 160 tot 200 cd/m2 bij volledig scherm. Zal de C7 ongeveer ook in die range vallen.
In de 1ste instantie was het nog subtiel maar toen ik enkele HGL en HDR10+ demo films had gevonden was het werkelijk een wereld van verschil. De piek helderheden geven een nog betere contrast weergave!

De hogere piek helderheid zorgden ervoor dat het verschil in home cinema beleving voor ons hetzelfde voelde alsof, toen we de overstap van LCD naar OLED maakten zo'n 7+ jaar geleden.

review: LG C4- en G4-oled-tv - Helderder en met steengoede kleuren

2. Wat ons ook heel erg bekoorde zijn de AI functies. Mijn vrouw en ik hebben ongeveer dezelfde smaken en door de AI vragen kregen we een hele fijne user profiel die volledig het scherm instelt op onze beeld voorkeuren dit is in 5 minuten klaar (mogelijk zelfs sneller als je er mee bekent bent). Denk hierbij aan contrast, kleur, felheid, koele of warme kleurtonen etc.
-> hetzelfde geldt voor het geluid ook hier hielp de AI voor de vele geluid profielen.

3. De film maker mode. Deze optie is volgens mij al langer aanwezig bij de nieuwere modellen. Maar we waarderen heel erg dat de TV automatisch of eventueel met een prompt overschakelt naar de referentie setting die een regisseur vermoedelijk bedoeld had. (al overruled mijn vrouw deze als ze een pixar film wil kijken) |:(

4. De burn-in bescherming kun je instellen op 3 settings , none, medium en high dit zorgt ervoor dat de TV automatisch logo's herkent en probeert de felheid van de betreffende pixels bij te stellen denk aan YouTube , CNN etc. Dus dit zou burn-in veel beter moeten zien te voorkomen.

5. super snelle UI, dankzij onder meer de nieuwste processor. Onze C7 staat boven nu gekoppeld aan een google TV dongle hierdoor merken gelukkig wat minder, hoe traag de C7 is geworden. Maar het is zonder google TV dongle gewoon te traag in onze ogen.

Dit zijn de punten die voor ons de doorslag gaven. Hierdoor weten we dat we voorlopig de komende 4-5 jaar vooruit kunnen met deze TV. Totdat de nieuwe PHOLED (phosfor OLEDs) of mogelijk zelfs de MicroLeds schermen in bereik gaan worden :)
Thanks! die nieuwe techniek van de blauwe subpixel staat mij ook wel aan want dat betekent dat oled straks langer mee gaat.
Microled deels hard hoofd in vooral omdat het minipaneeltjes zijn en je dus mogelijk randjes gaat zien..
Thanks voor de bijdrage
Hoe is de glare van de tv tov van de c7?
Goededag, ik ben van plan de G4 77 inch te kopen, maar ben erg benieuwd hoe de tv presteert bij 'normale' programma's via bijvoorbeeld een Ziggo box.

Namelijk colour banding, artefacten, schokkende beelden etc. bij diverse frame rates. Hier lees je bij diverse forums etc. over oled schermen het een en ander over, en ook bij RTINGS testrapporten.

Bij meerdere tv-zaken geweest, maar nergens konden ze de tv aansluiten op een modem of iets dergelijks om de werking te zien bij normale uitzendingen zoals bijvoorbeeld het journaal.

Is dit iets wat uiteindelijk te verwaarlozen is en niet echt storend is bij de grote G4 uit uw eigen ervaring?
Goedemiddag wij gebruiken de TV eigenlijk alleen om nieuws te kijken. De overige 98% van de tijd gebruiken we de streaming apps op de TV zelf.

In ieder geval wij hebben een odido 4K box die op 4K/60 hz staat ingesteld met dolby vision. Dus al onze nieuws programma’s zien er prima uit. We hebben geen problemen ervaren tot nu toe. Ik denk dat zolang je TV box goed staat geconfigureerd dat de TV het zonder moeite kan tonen. Hopelijk heb je hier iets aan.

We hebben wel afzonderlijk de odido tv box moeten afstellen want deze stond bij default vrij matig ingesteld.
Ik heb inmiddels nu 2 week een 65 lg g4, de c7 55 inch is nu een slaapkamer tv geworden.
Gefeliciteerd! Hoe bevalt de nieuwe G4 ? :)
Erg goed!! Echt een allesvreter, heb ook even een korte review gemaakt
Ik haak even in op dit topic. Nu ben ik zojuist bij hello tv geweest om te kijken naar de G4 in 83 inch. De tijd is geweldig maar ik vraag me af of mensen tegen hetzelfde probleem lopen.
De stroom kabel zit in het midden van de tv hier dus geen probleem. Het probleem waar de verkoper mij op attendeerde was dat de hdmi aan de linkerzijde zitten en hier loop 1 grote kabel goot recht naar beneden. En er loop 1 smalle kabelgoot met een paar bochten naar het midden toe naar de uitgang van de stroomkabel, volgens de verkoper is deze goot te smal om daar een 2 hdmi kabels door te geleiden met 2 haakse hoeken erin.
Nu wil ik al me kabels graag vanuit het midden van de tv naar beneden laten lopen ipv 2 kabelgoten onder de tv.

Andere optie is om de stroomkabel.te verlengen maar dan moet je de stroomkabel verlengen en dan verlies je je garantie.

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem of een goed idee?

Alvast bedankt.

[Reactie gewijzigd door mark28179 op 6 maart 2025 19:28]