€ 828,- bij Plasmavisie

LG DS95TR Review

22 juni 2024, laatste update op 27 juni 2024, 744 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze LG soundbar een week na mijn LG G4 TV besteld. Dit omdat ik begreep dat met name de Wow Orchestra (TV + soundbar combinatie). Veel kon toevoegen aan film scenes.

Dit klopt zeker en door de perfecte geluid kalibratie (via mobiel) is dit ook perfect in te stellen.

Wel is verschil met de Samsung HW-K950 die hij vervangt minder groot dan ik had verwacht. Echter omdat de Samsung alleen ARC ondersteunde. Kon ik alleen Dolby Atmos krijgen via een APPLE 4K TV die ik op de soundbar met meerdere kabels en een sound splitter moest koppelen. Nu gaat alles direct via 1 HDMI kabel via E-ARC en heb ik geen externe devices meer nodig.

Pluspunten

• Strak design
  • Volledige integratie met de LG G4 TV
  • Wow Orchestra TV + soundbar via E-ARC HDMI
  • Goede uitvoering van Dolby Atmos
  • Ondersteund Dolby Atmos via WIFI

Minpunten

• Naar mijn gevoel met gewone 'muziek content' maar iets beter dan de Samsung HW-K950 die is vervangen.

Heb jij ook een LG DS95TR?

Vraagje: Zijn de 2 speakers achteraan, draadloos? of moet er ook een kabel getrokken worden naar de soundbar?
Hoi ze zijn draadloos. Ze hebben contact via de wifi setup die je via je TV, of via de LG soundbar app kunt instellen. Je hebt natuurlijk wel de stroom kabel voeding nodig maar als je zoals ik steuntjes heb die de kabel grotendeel 'verstoppen' is het nauwelijks zichtbaar.
Top dank je wel!
Nog steeds tevreden veronderstel ik? :)
Haha jazeker.

De waardering voor de LG DS95TR is nu ik alle functies weet te vinden en te gebruiken, steeds groter aan het worden. Als ik nu de review had gegeven, dan had ik als score eerder een 5 gegeven.

tip.
geluid kalibratie via de TV + soundbar afstand bediening (microfoon)

is zoals ik het heb ervaren superieur aan de

geluid kalibratie via TV + LG soundbar app (mobiel microfoon).
Welke steuntjes heb je gebruikt?
Vraagje voor het installeren in een cinewall waarbij de soundbar ingebouwd wordt en alleen de voorzijde zichtbaar wordt. Is het aannemelijk dat daardoor het geluid minder gaat worden vanwege naar boven gerichte speakers?
Hallo OKA,

Ik ben bang dat dit vermoedelijk wel het geval zal zijn er zitten namelijk 3 upward firing speakers op de bovenzijde van de soundbar. Dit is ook de reden dat ondanks dat onze TV meubel speciaal bedoeld was om soundbars onder de TV kast te (ver) bergen (er zit namelijk zwart stof aan de voorkant). Dat we uiteindelijk de soundbar toch op de TV kast hebben moeten plaatsen. In het ergste geval zullen de achter speakers mogelijk het leeuwendeel van het boven geluid voor de rekening gaan nemen.

Er zit wel een hele goede kalibratie software bij. Zowel via de microfoon van de afstand bediening en via eventueel je mobiel speaker kun je alle speakers automatisch kalibreren. Dus mogelijk valt het misschien toch uiteindelijk mee.

De speaker standaards zijn van VEBOS.

8720828330753
Vebos standaard LG DS95TR zwart set
€ 144,95
Ik zag toevallig tijdens het doorlezen van de online handleiding dat er een muurbeugel aanwezig blijkt te zijn om de soundbar onder een tv te hangen. Ik kan het niet goed herleiden uit de handleiding, maar lijkt erop dat deze ongeveer 12cm onder een tv geplaatst moet worden en blijkbaar is dat voldoende voor de upfiring speakers. Desnoods kan ik bij de bouw van mijn cinewall ervoor kiezen om de (muurbeugel van de) soundbar op een soort laderail te monteren, zodat ik deze naar voren kan halen als ik de soundbar ga gebruiken.