Dell KB500, Qwerty US Review
12 juni 2024, laatste update op 12 juni 2024, 195 views
Rapporteer
Product gekocht
Staat vooral mooi op je bureau. Prima voor een beetje thuiswerken zonder teveel getyp. Gaming moet je niet willen.
Pluspunten
- Full-size doch compact
- Strakke vormgegeven
- Goedkoop dus het gokken waard
Minpunten
- Net te weinig ruimte tussen de verschillende zones
- Beperkte connectivity
- Ghosting bij gaming
3 van 5 sterren (Voldoende)
Zo'n drie weken in bezit. Ik zocht iets draadloos, full-size en compact. Het aanbod in fysieke winkels was te beperkt. Online deze tegen gekomen, met volumeknoppen aan de linkerkant, wat voor mij een plus is. En goedkoop, dus dus de gok genomen en besteld.
Aanvankelijk prima tevreden. Ik typ niet veel en heb geen veel poespas nodig. Het staat in ieder geval veel netter op mijn bureau dan het oude bedrade toetsenbord dat ik eerst had.
Echter ben ik er achter gekomen dat de ruimtes tussen bijvoorbeeld de Backspace-Insert en Ctrl-← cruciaal zijn! Met m'n rechterpink zoek ik deze ruimtes onbewust op, om te weten of ik de juiste knoppen gevonden heb.Hier zijn ze te smal. Ze zijn maar een fractie breder dan de ruimtes tussen de afzonderlijke toetsen. Dus tot nu toe vlieg ik er steeds met m'n vingers overheen, al helemaal met de platte caps.
Bij gaming (wat ik zelden doe) merkte ik dat de connectivity met de dongle achterin m'n PC kast niet best was; een ingehouden W werd niet meer herkend na een paar seconden. Dat heb ik opgelost met een USB dongle extender dat ik had liggen waardoor de dongle iets meer 'in het zicht' is. Tevens kan er keyboard ghosting optreden rond de WASD-knoppen. W, D, Space samen indrukken werkt niet. Dus trek zelf je conclusies als je gaming belangrijk vindt.