€ 79,90 bij Megekko

Montech Air 903 Max Zwart Review

25 mei 2024, laatste update op 25 mei 2024, 203 views Rapporteer

Airflow! Conpleet en voordelig.

Pluspunten

• Goede airflow!
  • Inclusief fancontroler voor 6 fans
  • Prima pijs

Minpunten

• Karige handleiding
  • Niet duidelijk waar de 2e HDD zou moeten.

Ik zocht een voordelige midi-tower met focus op stilte door goede airflow op lage toeren, zonder RGB.
De kast wordt geleverd met 4 eigen fans, maar die zijn niet heel stil en de RGB hoef ik niet. Ik heb ze vervangen door 5 Arctic P14 PWM; 3 aan de voorzijde, 1 achter, en achterin de bovenzijde boven de CPU koeler. Op deze manier is er bewust een overdruk tegen stof en wordt de warmte van de CPU effectief afgevoerd. De kast is voorzien van een fancontroler waar totaal 6 fans op kunnen.
Voor mogelijk toekomstige upgrades is er voldoende ruimte voor grotere GPU's en 280/360 radiators.
Het opbouwen ging heel soepel. Er zijn ruim voldoende sparingen om de kabels op het moederbord aan te sluiten. Kabelmanagement is helemaal prima.

Hele fijn kast. Wat mij betreft de maximale score waard.
Zijn er dan geen nadelen? Alleen kleine dingetjes, als je gaat zoeken. De montagehandleiding is er karig en er zouden volgens de folder 2 stuks 3,5"HDD's is moeten kunnen, maar ik kan maar 1 montagepunt vinden.

De andere kasten die op de shortlist had: Corsair 4000D Airflow en de Lian Li Lancool 216 Zwart. Dat zijn beide heel populaire kasten, maar in de Corsair kan geen 140 mm fan achterin en de Lian Li heeft 2 afwijkende maat 160 fans die niet heel stil schijnen te zijn.

Met een prijs van €80,= goed betaalbaar en dat is inclusief 4 meegeleverde fans (die ik niet gebruik :D) en fancontroler.

Heb jij ook een Montech Air 903 Max Zwart?

Bedankt voor de uitgebreide review.

Wat betreft de tweede 3.5" drive, ik las elders dat bij andere Montech kasten, deze op de bovenkant van de houder, dus buiten de HDD case, gemonteerd kan worden.

Ik denk dat je gelijk hebt. Heb het nog eens gecheckt in de manual en op de site van Montech, maar het staat nergens.
Goede review! Hoe bevallen de P14's als ik vragen mag? Heb je last van humming of geluid op bepaalde RPM's of zijn ze 'muisstil' zoals ze geprezen worden? :)
De P14's bevallen uitstekend. Enige moment dat ik ze hoor is bij opstarten. Dan spinnen ze even op maximale toeren, maar na de bios vallen de toeren terug en hoor ik ze niet meer.
Tijdens gamen hoor ik wel de fans van de gpu en cpu, maar het blijft in deze kast zo koel dat de P14's eigenlijk nooit hoge toeren draaien.