Razer BlackShark V2 Pro (2023) Zwart Review
21 mei 2024, laatste update op 21 mei 2024, 194 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit zou voor mij echt de beste gaming headset geweest zijn als hij niet zo snel kapot zou gaan. Gekocht in december 2023. Vorige maand begon er al wat plastic af te brokkelen, helaas nu helemaal kapot. Als je bijvoorbeeld zoekt op "razer blackshark v2 pro 2023 plastic broken" dan vind je heel veel mensen met hetzelfde probleem. Ik ga proberen een garantieclaim in te dienen, maar ik lees al verhalen dat dit wordt afgedaan als gebruikersfout (dus laten vallen bijvoorbeeld), terwijl dit absoluut niet het geval is.
Pluspunten
- Geluidkwaliteit
- Zeer goede microfoon
- Uiterlijk
- Draagcomfort
- Weegt niet veel
Minpunten
- Bouwkwaliteit (binnen 6 maanden stuk! Veel klachten op internet)
- Constante ruis
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb de headset in december 2023 gekocht. Daarvoor had ik een Logitech G Pro X Wireless, maar die heb ik teruggestuurd omdat ik de microfoon kwaliteit echt beroerd vond. Daarvoor had ik een Corsair Virtuoso RGB Wireless SE, die heb ik vrij lang gebruikt, maar die heb ik vervangen omdat ik bij die headset altijd na +- 1 uur gebruik al pijn kreeg van het dragen. Daarnaast was ook de microfoon kwaliteit niet al te goed.
Na heel veel reviews gekeken te hebben kwam ik uit bij de Razer BlackShark V2 Pro. Als hij werkt, is hij echt nagenoeg perfect. Het enige minpunt is dat er constant een soort ruis op de lijn zit, dit is enkel hoorbaar als er geen geluid wordt afgespeeld. Ik vind dit niet erg storend, maar het internet staat wel vol met verhalen van mensen die zich er dood aan ergeren. Dus als je denkt dat je dit een probleem vind kun je beter wegblijven bij deze headset.
Qua draagcomfort is hij echt heerlijk. Ik heb met deze headset nog nooit ergens last van gehad, zelfs bij extreem lange sessies.
Dan komen we nu bij het grootste minpunt waardoor hij meteen 1 ster krijgt en ik niemand aanraad deze headset te kopen, namelijk: de bouwkwaliteit. De koptelefoon houdt de earpads bij elkaar door 2 stukjes plastic. Iedere keer bij het op en afzetten van de headset komt daar wel iets van kracht op te staan natuurlijk. Vorige maand ergens brak ineens een stuk plastic af. Toen dacht ik dat dit vooral estetisch gezien vervelend was, omdat er nu iets mistte. Daarna brak het ook af aan de andere kant. Zojuist brak nog een stuk plastic af waardoor ik nu dus een earpad los heb bungelen en de headset dus onbruikbaar is geworden (zie foto's). Als je op internet zoekt naar de headset in combinatie met termen als "broken plastic" of "broken hinge" dan vind je tal van verhalen en foto's met exact hetzelfde probleem.
Ik heb de headset gekocht via Amazon, die gaat dus retour, nu heb ik goede ervaringen met de afhandeling via Amazon van dit soort problemen. Op internet lees ik echter dat Razer zelf dit probleem afdoet als een gebruikersfout, ze geven doodleuk aan dat je niet goed bent omgegaan met je headset. Nou ik heb al heel wat headsets voor zeer lange tijd gehad en nog nooit is er een kapot gedaan.