Framework Laptop Base Review
20 mei 2024, laatste update op 24 juni 2024, 259 views
Rapporteer
Product gekocht
Degelijke laptop die je zelf kunt samenstellen.
Ik heb de i5 13e gen processor met 32 GB intern geheugen (16 via Framework 16 via internet) en 256 GB. Zonder OS
Pluspunten
- Strakke alluminium afwerking
- Licht
- Duidelijk helder scherm
- Prettig toetsenbord en touchpath
Minpunten
- Prijzig
- Accu aan kleine kant
Na bestellen en betalen werd de laptop in 3 dagen geleverd (vanuit Taiwan).
1e indruk is een mooi afgewerkte degelijke laptop die slim in elkaar/ uit elkaar geleverd wordt. Je weet direct hoe je e.e.a. in de toekomst kan vervangen mocht dit nodig zijn of wil je m upgraden.
Je klikt en schroeft alles zo in elkaar en na het installeren van Ubuntu draait de laptop probleemloos.
Ik draai er gaan zware programma's op of ik game niet dus vandaar deze config. Ik gebruik m voor foto's, libre office applicaties en internet/streamen.
Heb de laptop nu 6 weken in huis en deze bevalt steeds meer. Vingerafdruksensor in de aan/uit schakelaar en de microfoon en camera kan je hardwarematig uitschakelen.
Ik denk dat ik de komende jaren geen nieuwe laptop meer nodig heb.
Update 24 juni 2024:
Na 2 maanden had ik opeens een zwarte band die 25% van het scherm besloeg verticaal over het beeld lopen. Niet veel later breidde die band zich uit en besloeg 50% van het scherm. Direct contact opgenomen met support en na het versturen van wat foto's kreeg ik enkele dagen later een nieuw scherm thuisgestuurd.
Na wat geknutsel was het kapotte scherm gedemonteerd en het nieuwe scherm geplaatst. Ik denk dat dit in totaal 20 minuten duurde inclusief het opzoeken en bekijken van de installatiebeschrijving.
Dit is natuurlijk wel een groot voordeel tov de gevestigde bedrijven waar je je laptop minstens een week (maar vaak langer) kwijt bent in dit soort garantie gevallen. Je hoeft ook niet je data veilig te stellen etc etc.