€ 168,- bij Belsimpel

Shokz OpenRun Pro Standaard (Zwart) Review

16 mei 2024, laatste update op 28 mei 2024, 343 views Rapporteer

De geluidskwaliteit van een apparaat als dit is niet geweldig, maar daar koop je hem ook niet voor. Hij zit heerlijk, gaat lang mee en het behouden van open oren is in sommige situaties top, en niet te evenaren door bijvoorbeeld passthrough op ANC koptelefoons.

Pluspunten

• Heel comfortabel en geen gedoe met uitvallende oortjes
  • Batterijduur
  • Multipoint pairing
  • Hardshell case
  • Multifunctionele knop (maar die wordt niet heel goed uitgelegd in de papieren handleiding)
  • Fijne knoppen
  • Prima te gebruiken met bril

Minpunten

• Geen charging brick meegeleverd
  • Laadkabel is USB-A EN een proprietary poort voor de koptelefoon
  • Band niet te verstellen
  • Iets minder fijn gebruik bij verkoudheid
  • Gedoe eerste keer laden
  • Slechtere IP rating dan de non-pro versie

De geluidskwaliteit is niet geweldig, maar moet echt gezien worden in zijn eigen klasse. Ik heb de niet-pro OpenRun ook geprobeerd in de winkel, en deze heeft toch wel wat meer bas, dus ik ben voor deze gegaan. Voor "normale" pop muziek klinkt het best wel goed, maar met bas-heavy nummers merk je dat veel van die bas wegvalt. Je kan het volume harder zetten, maar op een gegeven moment gaan het gewoon tegen je hoofd aan slaan, en dat wil je ook niet. Voor stemmen (zoals in podcasts of YouTube video's) is hij echt uitstekend, klinkt goed gebalanceerd en hoeft niet hard. Bij een hoger volume beginnen mensen om je heen het ook wel te horen. Niet dat ze mee kunnen luisteren, maar ze horen dat je iets aan hebt staan.

Ik ben op moment van schrijven verkouden, en denk dat dat niet helpt met het comfort bij lang dragen. Als mijn sinussen vol zitten merk ik dat het toch bij erg langdurig gebruik ietwat oncomfortabel kan worden.

De eerste keer dat ik hem op wilde laden had ik wat gedoe, hij leek niet te willen beginnen. Na herhaaldelijk opnieuw proberen werkte het. De kabel is helaas USB-A in plaats van USB-C, en er wordt geen charging brick meegeleverd.

Wat wel jammer is, is dat de IP rating (55) minder goed is dan de normale versie (67).

De app voegt wat functionaliteit toe, zoals multipoint pairing. Je kan daarmee twee apparaten tegelijk verbinden. Handig als je op je telefoon geluid wil gebruiken maar je soms hardloopt met alleen je horloge, en niet wil wisselen.

Integratie met Google Assistant is helaas niet geweldig. Je kan de multifunctionele knop instellen om na 2s een assistent te starten, maar als je dit doet opent hij simpelweg Google Assistant op je telefoon. Als je bijvoorbeeld vraagt om het weer, opent hij een overzicht van het weer op je telefoonscherm, in plaats van het je te vertellen.

De multifunctionele knop werkt in principe prima, het enige wat niet echt lekker gaat is "previous". Daarvoor moet je 3 keer op de knop drukken, maar als je te snel gaat registreert hij niet alle klikken (dat is ook met dubbelklik), maar als je te langzaam gaat, interpreteert hij het als "next". Er is een erg kleine sweet spot die ik bijna altijd mis.

Heb jij ook een Shokz OpenRun Pro Standaard (Zwart)?