2. Gebruikersreviews

Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote Review

SemTecS
25 december 2010, laatste update op 25 december 2010, 1.281 views

Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote

Na een aantal jaar (!) getwijfeld te hebben kwam er een aantrekkelijke aanbieding voorbij... Vanaf nu ligt er nog maar één afstandsbediening op tafel! En dat bevalt na een paar dagen gebruik steeds perfecter!
Met name de bediening van mijn HTPC (Antec Veris Remote Black met iMon pad IR) waar XBMC op draait loopt inmiddels ZEER goed...
Ergonomie
AB ligt prima in de hand, problemen zoals elders vermeld met beroerde plaatsing numerieke knoppen heb ik geen last van. Misschien omdat ik een SMS-duim heb.
Functionaliteit

Pluspunten

• standaard apparaten zijn ERG simpel te configureren

Minpunten

• configuratie HTPC+XBMC met 885 kost relatief veel tijd (maar werkt wel!)
  • mix van verschillende apparaten is in principe alleen onder activities mogelijk

Ergonomie

Functionaliteit
AB heeft voor mij ruim voldoende geheugen/ruimte voor activities en apparaten. Knoppen zitten er voldoende op en als dat niet genoeg is kun je vrijwel onbeperkt knoppen bijprogrammeren. Bij activities kun je per knop zelfs aangeven welk apparaat ermee bediend moet worden (bijvoorbeeld UPC-box voor kanalen wisselen, reveiver voor volume +/-). Bij apparaten kun je in principe slechts één apparaat bedienen, maar door IR-knoppen te 'leren' van andere AB's kun je ook hier knoppen van andere apparaten in één menu opnemen.

Configuratie
In eerste instantie viel het mij wat tegen om de AB te configureren. Eerste stap (automatische configuratie) is appeltje-eitje en je bent daarmee binnen een half uurtje op 70% van je wensen. De overige 25% en daarna de 5% fijnslijpen duren wel een paar dagen, waarbij steeds wat knoppen toegevoegd/gewisseld worden en de laatste tweaks worden aangebracht. Met name de configuratie van XBMC vroeg wel de nodige aandacht, waarbij ik gebruik moest maken van de beperkte set commando's die met de iMon pad verzonden/ontvangen kunnen worden. Overigens is de set commando's van de MCE niet veel uitgebreider. Maar het is gelukt, ik kan zelfs de HTPC aan en uitzetten met de 885.

Vormgeving
AB ziet er gelikt uit. Geen hoogglans zwart maar antraciet met zilver/hoogglans zwart accenten; het model is immers al een paar jaar oud. Maar hij misstaat niet op de salontafel en ook de oplader (wel mat/hoogglans-zwart) ziet er prima uit op het stereo-meubel, naast het oplaadstation voor mijn deNovo Edge. Display is ook prima, scherp en helder genoeg om de geprogrammeerde knoppen prima te kunnen lezen.

Bouwkwaliteit
Lijkt solide genoeg, maar heb hem net een paar dagen.

Drivers en ondersteuning
Software van logitech is gewoonweg prima. Weliswaar web-based (lijkt het), maar na wat gewenning is alles er prima in te regelen. Al mijn apparaten stonden in de database en ook de iMon pad was te vinden en prima te configureren. Ik miste wel wat knoppen (MyMusic, MyVideo etc) maar die waren eenvoudig bij te leren met de originele AB.

Prijs
Prima, kwam een aanbieding tegen via Marktplaats.

Heb jij ook een Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote?

Je kunt wel degelijk een favorieten-lijst aanmaken, onder de activities! Zo kunnen wij snel naar Nick jr schakelen (504) of naar Nederland 1 HD (71).
Nee, want de afstandsbediening veranderd niks aan je decoder.
En voor zover ik weet kun je geen favo lijst maken in de afstandsbediening.

Dat soort geneuzel is ook de reden dat ik een HTPC gebruik met een CI module en vooral GEEN CI+ module.
De dag dat CI+ de enigste norm word krijgt Ziggo een schop.
Ik blijf baas oven mijn eigen apparatuur.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 25 juli 2024 05:03]

Ironisch genoeg kun je niet de volgorde van de devices aanpassen, want "de bedoeling is dat je activities gebruikt". Dat en de lompe software zijn mijn grootste irritaties.

Los van deze twee zaken (en het feit dat een knopje het inmiddels nagenoeg begeven heeft) ben ik erg blij met deze afstandsbediening.

Als ik er nu eentje moest kopen zou ik eerder voor de Harmony One of mischien wel voor een goedkopere variant gaan (daar zou ik me op moeten orienteren).

Heb overigens toevallig net dezelfde combinatie ingesteld, windows 7 + Imon + xbmc. Ik heb er wat custom controls in gehangen die keyboard shortcuts aanspreken en daarmee kwam ik er prima uit. Duurde inderdaad wel even voor ik het lekker aan de praat had (volume en mute werkte niet standaard...).