€ 99,99 bij Amazon.nl Marketplace

HMD Pulse Zwart Review

swhnld
7 mei 2024, laatste update op 14 mei 2024, 465 views Product gekocht

HMD Pulse Zwart

Uitstekende telefoon voor zijn geld, alles erop wat je wil. Niet de snelste maar snel genoeg voor licht gebruik of als backup, plus de accu is zuinig, ik haal 10 procent accu verbruik per dag bij voornamelijk standby, 15 procent per dag verbruik wanneer ik een paar keer per dag de werk mail controleer.

Pluspunten

• vingerafdruk scanner in power knop
  • NFC
  • 3 mm audio jack
  • robuust
  • micro SD kaart slot niet gedeeld

Minpunten

• bezels
  • matige trilmotor

Gisteren einde ochtend besloot ik deze telefoon te kopen voor erbij. Mijn leven zit in mijn telefoon, dus een backup vind ik verstandig en mijn oude backup (een iPhone 7) was einde support voor sommige apps die ik erop wilde zetten. Voor 139 Euro wilde ik het wel erop gokken met deze HMD.

HMD adverteerde, voor 13:00 besteld, zelfde dag verzonden, en ja dat gebeurde, 27 uur later bracht DHL de telefoon bij mij thuis.

Uit de doos zat er een pinnetje bij voor de SD/Sim/Sim tray. Het mooie is, beide sim kaarten kunnen naast de micro SD kaart in het toestel, dus die ben je niet kwijt bij een dual sim.

Bij aanzetten was er gelijk een update van 2,4 Gb, die in een goede 10 minuten geïnstalleerd was.
Verder was de opzet doorlopen eenvoudig, Google account toevoegen, zoekmachine kiezen, en de optie meer toe te voegen, maar daar heb ik niet voor gekozen.

Het toestel heb ik opgezet als nieuwe telefoon, en nadat ik klaar was, stonden er 30 app iconen in de app drawer. 8 minder dan op de oude iPhone 7, maar nog steeds meer bloatware dan ik zou willen, met zaken als Amazon, Booking, LinkedIn en Facebook.
Ik heb allereerst zo veel mogelijk verwijderd, maar Facebook kon ik alleen uitzetten, net als het Meta framework en installers in de systeemsettings.

Van de 64 Gb is er 51 Gb vrije ruimte, en als dat niet genoeg is kan er dus een micro SD kaart bij tot 256 Gb, maar dat heb ik niet nodig.

De HMD kleuren, zwarte iconen op witte rondjes, en roze contrast voor toetsenbord, vind ik niets, en heb ik gauw naar de Google standaard teruggezet.

Oh ja, in de doos zaten een USB-A naar USB-C oplaadkabel, een pinnetje voor de sim tray en een boekje met de handleiding. Zie foto:

Heb jij ook een HMD Pulse Zwart?