Na mijn review van de nieuwe Xbox 360 S nu ook een review van de nieuwste gadget van Microsoft, de Kinect. Ik had besloten het even af te wachten tot er meer spellen voor uit zouden komen, maar ik kon me toch niet inhouden heb mezelf getrakteerd op een leuk kerstcadeautje
Installatie en 1e Indruk
Het eerste dat mij opviel bij het uitpakken van de Kinect waren de afmetingen van het ding. In mijn beleving was de Kinect een centimeter of 10 breed, maar dat blijkt in realiteit toch wel 20-25cm te zijn. Zoals je kunt zien op de bijgevoegde foto's is het een fors apparaat onder mijn (dan toch niet zo grote) 27" televisie. Maar goed, snel aangesloten, wat eenvoudig was doordat de Xbox 360 S Kinect Ready is en dus geen aparte voeding nodig heeft. Gewoon de (soort van) USB kabel in de 360 en klaar!
Eenmaal opgestart werd er gelijk een nieuwe update voor Kinect gedownload, waarna ik een geanimeerde uitleg kreeg over de werking ervan. Hierna gelijk Kinect Adventures (bijgeleverd) opgestart, om mijn eerste Kinect Avontuur te beginnen! Ik werd erop geattendeerd de meubels aan de kant te zetten, dus gelijk de bank tegen de muur aan (ik woon in een niet al te groot appartementje) en wachten maar.
Besturing en Navigatie
Na enige uitleg van de verschillende minigames was het verrassend eenvoudig om je avatar te besturen, de eerste ervaring was goed! De Kinect registreert je bewegingen goed, je avatar doet precies wat jij ook doet, zij het met enige vertraging. Deze vertraging is niet bijzonder hinderlijk, en was voor mij alleen merkbaar bij een minigame waarbij je een bal moest slaan en weer terugkaatsen/schoppen als deze terug kwam. Soms reageerde de avatar hier net iets te laat op. Ik heb er echter goede hoop op dat Microsoft in de toekomst veel updates uit gaat brengen waardoor de nauwkeurigheid beter wordt en de vertraging hopelijk onmerkbaar. In de verschillende berichten op Tweakers wordt duidelijk dat Microsoft hier aan werkt, bijvoorbeeld in dit artikel:
'Microsoft gaat nauwkeurigheid Kinect verbeteren'
De navigatie door de menu's werkt in het begin wat onwennig, maar na een half uurtje spelen gaat dit ongemerkt gewoon prima, als je je hand ongeveer 2 seconden stilhoudt op een item wordt deze geselecteerd. Je kunt op deze wijze ook je Xbox Dashboard besturen, maar dit werkt gewoon lekkerder met de normale controller.
Kinect Share
Een leuke feature die Microsoft heeft toegevoegd aan Kinect is de mogelijkheid om filmpjes en foto's uit de diverse games rechtstreeks te uploaden naar
http://kinectshare.com/ . Vanaf deze website kun je na inloggen met je Live account de gemaakte foto's en filmpjes eenvoudig op je Facebook zetten of downloaden naar je PC/Laptop. Op bijgevoegd screenshot zie je hoe dit eruit ziet, met daarbij de post op Facebook ernaast geplakt. Ook de foto's die de Kinect in-game maakt kun je naar deze website uploaden.
Hoewel er pas enkele games beschikbaar zijn voor Kinect (morgen krijg ik Kinect Sports, zodra ik deze gespeeld heb werk ik deze review bij), laat het nu al zien dat het een mooie uitvinding van Microsoft is waarbij ze het net even anders doen als concullega's Sony en Nintendo. Zelf vind ik Kinect elke euro dubbel en dwars waard, en met de beloofde updates van Microsoft in het verschiet belooft Kinect een mooie toekomst voor de Xbox 360, waarbij er naast het nodige Call Of Duty en Halo geweld ook af en toe tijd is voor een actief uurtje sporten of actief bewegen! The best is yet to come