ASUS ROG Strix Helios Zwart Review
14 april 2024, laatste update op 14 april 2024, 180 views
Rapporteer
Product gekocht
Mijn familie is komen kijken en zelf zij waren in de indruk. De kast oogt echt mooi en valt echt op. Hij is strak en prachtig met de RGB, maar hij is ook wel echt groot.
Het valt mij op hoe simpel alles te installeren is, van voeding, tot moederbord, tot waterpomp enzovoort. Er is echt aan alles gedacht.
De trekbanden maakt het gemakkelijk hem te verplaatsen, al is hij wel zwaar, dus gelukkig zijn die er.
Het is een kast die indruk maakt.
Pluspunten
- Top kwaliteit & robuust gebouwd met gehard glas
- RGB verschijning in glas, echt ROG
- Simpel en gemakkelijk in gebruik
- Filters voor de koelers die makkelijk te kuisen zijn
- gemakkelijk te verplaatsen dankzij trekbanden
- aansluitingen zoals USB en keuze verlichting
- Veel ventilatoren met RGB en veel plek binnenin
- Bijna alles zit erin voor bekabeling
Minpunten
- Groot en zwaar (past misschien niet overal)
- Opgelet met het glas
- geen RGB splitter meegeleverd
- geen plek voor cd lezer, brander
- geen plek voor antenne (wifi 7)
Het eerste dat opvalt is het groot glazen scherm van voor met de RGB verlichting in, Dan maken de 2 glazen wanden aan de zijkanten deze totaal af terwijl de banden van boven met het logo ROG in, het nog eens strak en een speciaal tof oogzient detail geven. Ik heb wel steeds schrik als ik de panelen aan de zijkant eraf zou neem, al moet je dit gelukkig niet veel doen.
Met een simpele druk op de knop krijg je deze los, maar ze blijven vast aan de onderkant, dus valt deze zeker niet op de grond.
In de kast aan de binnenkant is aan alles gedacht. Het meeste in mijn kast is van Asus ROG, dus dat maakt de installatie echt simpel, maar ik denk dat dit met andere merken ook perfect zou gaan in deze kast. Er is zelf plek voor een waterpomp.
De kast is standaard voorzien van 3 ventilatoren vooraan en 1 achteraan allemaal met RGB. Ik heb de waterpomp met ventilatoren bijgekocht die bovenaan ook perfect past op de kast en zeer simpel te installeren is, ook Asus en loopt gesynchroniseerd met de andere RGB dankzij ASUS AURA die op de kast zit.
Ook zitten er filters op de kast die stof uit de kast houden van boven, onder en voorkant. Deze zijn supermakkelijk los te maken en weer te bevestigen om ze te kuisen.
Er is veel plek in de kast, er kunnen 2 HDD van 3,5" in, die makkelijk te vervangen zijn. Ook is er nog extra plek voor 4 HDD/SDD van 2,5". Indien je de 3,5" niet zou gebruiken, kan men zelfs tot 6 HDD/SDD van 2,5" gaan. Allemaal zeer makkelijk te vervangen, gewoon het glas losmaken en je kan hier aan.
Er is ook een houder voor de GPU zodat deze niet zou doorbuigen, want hier kunnen zeer grote videokaarten in. Denk maar aan de RTX 4090, want deze past niet in elke kast. Deze heeft ruimte genoeg, want er kan nog een waterpomp achter.
De aansluitingen bovenaan de kast vind ik ook makkelijk en top. Je hebt er USB A, USB C, voor hoofdtelefoons, keuze RGB verlichting, snelheid ventilatoren.
Ik gebruik die USB voor mijn cd/dvd lezer en te zetten en die ligt er dan op. Ik vind het jammer dat je dit niet meer aan de kast kunt bevestigen.
Enige nadeel is de grootte, maar als dit geen issue is, zou ik hem zeker aanraden. Er zitten veel kabels bij die je zeker verder helpen, het enige ik ontbrak was een RGB splitter want door de vele RGB moet je al een moederbord hebben met veel RGB aansluitingen.
Ik heb een WIFI 7 antenne en die kan ik ook niet aan de kast bevestigingen, wat ik ook jammer vind.