€ 121,99 bij NBB.com
  3. Willen (3.404) Hebben (944)

Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB Review

3 april 2024, laatste update op 3 april 2024, 540 views Rapporteer

Onbetrouwbaar, onstabiel. Voor mij nooit meer

Pluspunten

• Snel, zeer snel tot 7400 MB/s
  • Mooi uiterlijk, scherpe prijs
  • Mooi doosje lol

Minpunten

• Wordt warm, te warm >60 graden
  • Houdt het niet lang vol, 2 verschillende defect op korte tijd zelf met heatsink
  • Willekeurige crashes van Windows, onverklaarbare foutmeldingen
  • Uiterst onbetrouwbaar
  • Ik had er in het begin veel vertrouwen in doch helaas

1 van 5 sterren (Waardeloos)
De eerste hield het welgeteld 3 maanden vol. Het probleem begon met om de week een BSOD, nadien verergerde het snel met als gevolg alle data verdwenen. De SSD werd zelf nergens meer herkend, niet in schijfbeheer, hdtune, bios, crystal disk. Ik dacht ik pech. Ik bestel een nieuwe. Deze heeft een week normaal gewerkt. Toen kwamen opeens bsods, de ene na de andere. Zitten diagnosticeren tot werkelijk alles, maar kwam tot de conclusie dat het opnieuw de SSD was. Eerst was de data nog toegankelijk. Een halve dag later niet meer. Plotseling niet meer herkend in bios etc. Heb dan maar mijn Samsung 2tb SSD 990 pro van in mijn ps5 dan gemonteerd. Plots normaal gedrag zoals een computer hoort te werken. Bios snel toegankelijk, USB-poorten die het weer volledig deden etc..

Mijn advies. Laat het links liggen als je betrouwbaarheid en stabiliteit wil. Ofwel heb ik 2x pech gehad maar daar geloof ik niet echt in.

Heb jij ook een Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB?

Ik heb helaas een vergelijkbare situatie. PC liep om de zoveel tijd vast, soms als ik de PC opstartte dan werd de disk niet herkend. Uiteindelijk dat het bij booten al misging als de disk in gebruik was. Disk verwijderd, alle problemen verdwenen.

Vervelend dat je deze situatie hebt gehad, voor mij een kleine bevestiging dat ik niet gek ben geworden en dat de disk het probleem is.