ASUS TUF Gaming B550-PLUS Review

itzblopz
29 maart 2024, laatste update op 29 maart 2024, 135 views Product gekocht

ASUS TUF Gaming B550-PLUS

ASUS TUF Gaming B550-PLUS

Gekozen aangezien ik issues had met een ander moederbord van de concurrent. Vorig bord had problemen met de Ryzen 5000 series. Dit bord van ASUS biedt alles aan voor wat je het nodig zou hebben als in gaming of productie is. Voor een goeie prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

• Prijs-kwaliteit
  • Goede en overzichtelijke BIOS
  • Bouwkwaliteit
  • Werkt na behoren
  • Plug and Play

Minpunten

• Slechts 1 interne USB 3.0 front header
  • Geen (XMP) profielopties in BIOS is DOCP
  • Alleen een 8 pin CPU connector

Onlangs naar een AMD Ryzen 5950x geupgrade om een MSI B450 GAMING PRO CARBON AC bord. Wat inprincipe zou moeten werken door een BIOS update. Echter, gaf het alleen maar willekeurige crashes.

Onlangs had ik meer producten van ASUS gekocht, waaronder de PROART line. Dat op mijn 2de PC is. Voor het eerst ook voor ASUS gegaan. Helemaal tevreden van hun producten. Dit was ook 1 van de vele redenen dat ik voor dit moederbord ben gegaan voor de andere PC. Wetend dat ik goeie ervaring er mee heb en dat het werkt naar behoren.

De installatie verliep probleemloos en was straight to the point. Handeleiding was duidelijk en makkelijk te af te lezen. Alles zat op een logische plek, sommige aansleutingen waarvan ik gewend was op andere plekken hebben zich bewezen dat het in sommige gevallen zelfs beter is op dit bord.

Met de Corsair DDR4 Vengeance LPX 2x32GB 3600 Geheugenmodules geinstalleerd. werkte alles na de eerste boot. zoals het hoort. Ik moest wel de XMP aanzetten om op een hogere Mhz de ram te laten runnen. Wat bij elk bord inprincipe moet.

Tot slot, grote aanrader als je een bord wilt dat de meeste opties heeft en out of the box werkt en dat te betalen is voor wat je krijgt.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming B550-PLUS?