Omdat ik zeer tevreden was met de aanschaf van een usb 2 versie van deze schijf ging ik nog een keertje langs Paradigit voor een tweede schijf (beide schijven had ik onverwacht nodig dus tijd voor research was er niet). Nu stond er echter opeens ook een usb 3 variant van dezelfde schijf in de vitrine, voor één euro meer (99,99)...
Waar in de USB 2.0 variant nog een Samsung schijf zat, zit in deze een Seagate ST320005.
Ik had nog niet eerder een usb 3 apparaat op mijn usb 3 pci slot (de bij mijn Asrock X58 Deluxe 3 moederbord kwam) aangesloten, dus ik wilde wel eens zien of de aansluiting überhaupt op usb 3 snelheid werkte

Tot mijn grote verbazing was het niet alleen snel, het was zelfs een stuk sneller dan mijn interne data schijf:
Update 6-10-2011: Nu de schijf 86% vol is heb ik naar aanleiding van commentaar
nog een keer de test gedaan. De lees- en schrijfsnelheid is nu langzamer. Duidelijk is in ieder geval dat met usb3 de lees/schrijf snelheid van de schijf niet snel beperkt zal worden.
Ik zeg: byebye Firewire
Wat betreft geluidsproductie: De schijf blaast iets harder dan die met de Samsung schijf, maar data verwerken hoor je dan weer bijna niet. Ik vul acceptabel in, maar hij maakt ongeveer evenveel geluid dan andere externe schijven die ik heb gebruikt. (edit:) Doordat de schijf op rubberen voetjes van +/- 3mm staat echter, wordt het geluid van de schijf veel minder doorgegeven aan het oppervlak waar hij op staat, waardoor de bekende "hmmmm" toon amper te horen is. Geluidsproductie daarom nu naar vier sterren. (/edit)
Geluidsvergelijking. In deze volgorde: niets, Verbatim usb3, Verbatim usb2, Maxtor Basics Desktop1.5tb, Maxtor Onetouch III 300gb. De Verbatim USB 2.0 (Met de Samsung schijf) komt als beste uit de test. Afstand opname was +/- 25 cm en identiek voor alle opnames.
Er komt overigens ook nog wat software mee met deze schijf maar dat heb ik niet gebruikt. Nero Backup & Burn Essentials heb ik niet nodig want ik heb te veel data op op DVDtjes te gaan branden. En met de "Energy Saving Software" kun je de schijf sneller laten uitschakelen (standby) als hij niet bezig is. Maar de schijf schakelt uit zichzelf ook al uit als hij een tijd niets te doen heeft.
De foto van de adapter en USB kabel is van de USB 2.0 versie maar het enige verschil is dat de kabel USB 3.0 is, voor de rest zijn ze identiek.