€ 118,81 bij Proshop.nl

HyperX Cloud III Wireless Zwart Review

12 februari 2024, laatste update op 12 februari 2024, 521 views Rapporteer

Supercomfortabel vanaf het eerste moment, enorme batterijduur, maar het geluid heeft wat tweaks nodig.

Pluspunten

• Comfort
  • Batterijduur
  • Plug and play gebruik

Minpunten

• Geluid heeft EQ nodig
  • Batterij indicator is niet altijd even logisch

Mijn Cloud II Wireless begon het op te geven: De batterij heeft het helemaal gehad, en het fake leather van de hoofdband begon sterk op te breken. Een zoektocht langs een hoop verschillende headsets leidde mij tot de Cloud III Wireless.

Veel headsets zitten niet echt fijn op mijn (vrij grote) hoofd, maar deze juist wel: Hij is heerlijk comfortabel vanaf het moment dat je hem opzet. Het is niet nodig om eraan te moeten wennen of hem 'in te dragen'. Het comfort voor mij is vergelijkbaar of beter dan mijn jaren oude Cloud II.

De batterijduur is ook 'voldoende' te noemen. Hij houdt het tot zover ongeveer 90 tot 100 uur uit (niet precies gemeten), ik heb er in ieder geval makkelijk een week mee gedaan op ~30% volume tot ik hem weer ging opladen (toen stond hij nog op 24%).

De indicator is wel een beetje vreemd: Hij gaat véél sneller van 100 naar 80 dan van 80 naar lager. 100 naar 90 is een kwestie van 2-3 uur, 90 naar 80 iets van 6-7 uur, daarna gaat het een stuk langzamer (de snelheid die je eigenlijk verwacht). De eerste keer vol opladen ging tot 100%, maar toen ik hem van de kabel afhaalde was het gelijk 78. Toen weer iets verder opgeladen (98% nu), vervolgens krijg je het probleem wat ik hierboven heb beschreven. Ik vraag me af of het iets is met de firmware, of dat de batterij dusdanig groot is dat hij niet goed uitgelezen kan worden (gaat het bij de Cloud Alpha ook zo?).

Dat gezegd hebbende, een week zonder opladen bij dagelijks 8+ uur gebruik vind ik al best fijn :)

Je steekt hem verder in de PC of laptop en hij werkt gewoon direct. Geen installatie nodig. Je drukt even op de aan/uit knop en een kort geluid en een prettige stem noemen de status.

De app is wel handig (NGenuity). Die is nodig om de batterijduur te kunnen inzien (je kunt ook kort op de powerknop drukken om een percentage te horen), maar ook voor de equalizer die imho nodig is om meer van het geluid te kunnen genieten.

Standaard klinkt de headset erg 'flat', maar de mids worden iets meer gepushed dan de rest van de range. Vooral bass ontbreekt nogal, alhoewel deze wel verrassend precies is - Ik hoorde details in liedjes die ik eerder niet hoorde. Zelf gebruik ik deze settings, van links naar rechts:

0.5, 0, -0.5, -2.5, -4.5, -6, -2.5, -1.5, -1.5, -2.5

Deze haalt de 'sting' er een beetje uit en gaat meer richting Cloud II geluid, wat ik zelf prettig vind. Maar, speel er een beetje mee, de app is vrij snel hierin. Let wel op dat hiervoor bepaalde drivers geïnstalleerd moeten worden. De latency was overigens volgens veel mensen een probleem met de app, maar dit is blijkbaar recent opgelost: Ik heb hier helemaal geen last van, de latency is vrijwel 0.

Het is uiteraard geen studioheadset. Koop deze dus niet als je het fijnste van het fijnste wil. De EQ helpt wel meer dan je zou denken: Als je hem kunt proberen zou ik het wel aanraden.

Overigens is de verbinding ook verrassend stabiel. De headset behoudt deze zelfs door enkele muren en andere apparatuur heen: Hij is een heel stuk stabieler dan de Cloud II, maar ook andere headsets die ik kort heb geprobeerd.

Ik heb de microfoon niet getest, omdat ik een aparte microfoon gebruik. Het ging mij vooral erom om geen draad in de weg te hebben. Ik kan dus geen 5 sterren geven, ook vanwege het 'out of the box' geluid wat een beetje vreemd klinkt. De geadverteerde batterijduur van 120 uur word ook niet gehaald: 90-100 uur is nog steeds zeer netjes, maar dan nog. Ook zet ik vraagtekens bij hoe lang de batterij dat niveau aan zal kunnen houden.

Heb jij ook een HyperX Cloud III Wireless Zwart?

Bedankt voor je review. Ik heb zelf ook een Cloud II en heb de Cloud III Wireless zojuist besteld. Ik lees dat het geluid aardig slechter is geworden dus ik zal je settings eens proberen morgen. Heb je DTS Sound Unbound ook geïnstalleerd of alleen de EQ aangepast in NGenuity?
Sorry voor de late reactie.

Ik heb alleen EQ ingesteld. DTS maakt alles enorm wazig en is het gewoon niet waard imho. Je moet wel die drivers installeren om EQ te kunnen gebruiken, maar de DTS functie kun je uit laten staan.

Let verder op dat je niet aan de Cloud II gaat komen als je dat geluid het fijnste vind. Met de EQ kom je aardig dichtbij en nu ik het een maandje in gebruik heb (tot zover maar 2x opgeladen) ben ik er zelf aan gewend en luistert het erg fijn :)

Ben benieuw naar wat je ervan vind. Of vond, als je hem al hebt teruggestuurd :P

[Reactie gewijzigd door Khrome op 23 juli 2024 04:18]