€ 124,99 bij bol Plaza

HyperX Cloud III Wireless Zwart Review

7 februari 2024, laatste update op 3 augustus 2024, 681 views Rapporteer

135€ incl. verzending was voor mij een sprong in het diepe komend van een wired headset, maar is het het waard. Degelijk geluid, comfortabel dragen en een microfoon die voldoende is.

Pluspunten

• Degelijk (bouwkwaliteit voelt degelijk)
  • Confortabel (een heel werkdag red ik met bril ook)
  • Geluid (is goed, vergelijkbaar met een bedrade headset)
  • Microfoon (doet niet onder voor andere headsets, let wel het is geen standalone microfoon)

Minpunten

• Mute indicator valt met bril wellicht net buiten je zichtveld

Omdat ik aan 150 woorden zit hier nog heel iets uitgebreider ..

Iets langer dan een maand in gebruik, de headset werkt erg goed en valt bij mij goed in de smaak. Vanaf de 1ste verdieping (PC) heb ik verbinding in mijn hele huis een verdieping hoger of lager en voor/achterkant van mijn woning met betonnen kanaalplaten is geen probleem. Ik ervaar totaal geen latency die er ongetwijfeld wel is (meer dan bedraad), maar dat is het grote verschil tussen een 2,4Ghz draadloze of BT draadloze headset. Ik zie geen problemen met lipsync van video en merk ook niet dat ik trager geluid heb in games.

De muteknop is cruciaal waardoor je van je werkplek kunt weglopen in een meeting en actief kan blijven deelnemen. Door de standby timer schakelt de headset na een tijdje uit dit is praktisch als je je PC wilt uitschakelen, maar onhandig als je lang niets hoort. Na het weer inschakelen is de headset de status van de muteknop vergeten en is de microfoon weer ingeschakeld. Na inschakelen van de headset moet je enkele seconden wachten voordat je de muteknop kunt gebruiken. Als je dit weet is het niet een probleem. De indicator van de muteknop is voor mij slecht zichtbaar, wellicht doordat mijn brilframe er deels voorzit, het was handiger geweest om de indicator voorop (bovenop) de microfoon te plaatsen dan achterop (binnenkant).

Met bril was het even wennen, maar draagt nu comfortabel (eigenlijk net zoals elke andere headset even wennen is met bril). Ik kom van (tweemaal achtereenvolgens) een HyperX Cloud II, de Cloud III voelt degelijker en is natuurlijk ook duurder. Ik vraag mij wel af in hoeverre de headset ook zelf te repareren is én hoelang de accu houdt over tijd. Tevens ben ik benieuwd of er naar 3 à 4 jaar nog onderdelen te krijgen zijn zoals de oorkussens en een microfoon, wellicht dat zelfs de accu goed zelf te vervangen is. Zolang ik geen nieuwe oorkussens nodig heb en de accu minimaal 20u volhoudt tot 4 jaar zal ik tevreden zijn.

De USB-C dongel past ook in een Android toestel en werkt out-of-the-box (Pixel 5 en Pixel 7a).

Voor 135€ incl. verzending is dit voor mij een goede aankoop geweest.
Edit augustus 2024 - zes maanden later.
Ik kwam toevallig deze tegen: review: Multiplatform gamingheadsets - Vijf draadloze gameomnivoren (update) en ik wil toch wat tegengeluid plaatsen. Zweetoren heb ik geen last van, dan heb ik wel gehad met andere headsets. Als ik nu de prijs zie van amper €110 (109 en eerder ook 103) kan ik niets anders zeggen dan dat ik deze headset absoluut zou aanraden. Thuiswerken of gamen is beiden geschikt, mic is prima en geluid is ook echt wel ruim voldoende (ik ben geen audiofiel). Enige is dat je met thuiswerken met camera nog wel eens hoort wat voor mega headset je op hebt, maar dat is zo'n arbitrair punt dat ik dat niet relevant vind.
Voor €135 was dit een goede keuze voor mij. Nu zes maanden later zou ik de headset voor hetzelfde bedrag direct weer kopen. En voor de huidige prijs van €110 al helemaal.

Let op: ik zie her en der wat Discord problemen in reviews. Dit komt door de Discord noise canceling (Krisp Noise Suppression), als je die uitschakelt werkt het vlekkeloos. Ik liep hier ook even kort tegenaan, maar dit was snel genoeg gevonden en opgelost.

Heb jij ook een HyperX Cloud III Wireless Zwart?