€ 12,64 bij bol Plaza

Samsung Screen Protector (Galaxy S24 Ultra) Review

2 februari 2024, laatste update op 2 februari 2024, 725 views Rapporteer

Samsungs eigen screenprotector laat te wensen over. Met name de pasvorm en het installatiegemak maken dat dit geen aanrader is.

Pluspunten

• Dun en flexibel
  • Beperkt reflectief

Minpunten

• Niet zo anti reflectief als het 'naakte' scherm van de S24 Ultra
  • Lastig installatieproces met risico op stof / misplaatsing
  • Dekt niet het volledige scherm
  • Duur voor de kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Voor mijn S24 Ultra besloot ik een screenprotector te kopen. Ik ben geen fan van tempered glass vanwege de toegevoegde dikte van het spul. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een meer flexibele screenprotector. Ik had verwacht dat Samsung voor haar eigen producten dan wel een geschikte screenprotector zou leveren. Dat valt helaas wat tegen.

Installatie:
  • Je krijgt een L-vormig blokje mee, deze 'plak' je tegen de linkeronderhoek van het toestel. Dit is direct de wijze waarop je de screenprotector oriënteert. Je dient vervolgens de front camera zelf uit te lijnen. Dat gaat op zich wel, maar indien je niet heel secuur te werk gaat kan dit ook mis gaan.
  • Je krijgt een doekje en een 'anti dust' sticker mee. Geen alcohol of ontvettingsmiddel om het scherm schoon te maken.
  • Je lijnt de screenprotector aan de onderkant uit met de gaatjes, vervolgens verwijder je een sticker aan de onderzijde, waarmee de screenprotector op het scherm wordt geplakt. Dan lijn je het cameragat uit en leg je de screenprotector op zijn plek.
  • Hiermee heb je dus wel het risico dat stof wat aan de onderzijde van de screenprotector is gekomen, op je scherm gaat plakken tijdens het applicatieproces.
  • Vervolgens dien je het bovenste deel los de schuiven, door net onder de lijn in het midden te drukken met het bijgeleverde hulpmiddel. Daarna draai je de telefoon om en herhaal je deze stap voor de onderzijde. De screenprotector zit nu.
De eerste poging ging, terwijl ik redelijk vaak screenprotectors toepas van bijvoorbeeld AmFilm, niet goed. De tweede poging ging beter, maar toch bleef er ergens een stofje achter.

Pasvorm
De pasvorm is ronduit slecht. Ik begrijp niet hoe Samsung de pasvorm van haar eigen product heeft gemismatcht. Er blijft een rand van het scherm onbeschermd. De screenprotector bedekt 99% van het scherm, maar overlapt deze dus niet.

Anti reflectieve kwaliteiten en vingerafdrukken
Deze zijn niet bijzonder te noemen. Het is wel iets donkerder, maar ongeveer even lichtweerkaatsend als een AMfilm Hybrid screenprotector. Vingerafdrukken zijn gewoon zichtbaar, niet extreem maar ook niet beperkt.

Ik heb €25 neergeteld voor deze set screenprotectors, waar Samsung hem in de store voor €35 verkoopt. Toch vind ik het de prijs niet waard. Met name de pasvorm en de installatiewijze maken dat ik dit product sterk afraad aan mensen. Ik ben 25 euro lichter, maar hoop dat ik hiermee een hoop lezers de ellende bespaar. Voor nu gaat mijn zoektocht verder, mocht iemand nog tips hebben voor een goede 'hybrid' screenprotector, dan houd ik mij aanbevolen.

Heb jij ook een Samsung Screen Protector (Galaxy S24 Ultra)?