€ 542,27 bij Proshop.nl

Garmin Forerunner 965 (Zwart) Review

22 januari 2024, laatste update op 29 januari 2024, 786 views Rapporteer

Zeer uitgebreid horloge, niet enkel voor de sportfreaks.

Pluspunten

• Health tracking
  • Batterijduur
  • looks

Minpunten

• ouderwetse oplader
  • prijs

Na jaren een Apple watch gebruikt te hebben was ik de vierkante vorm wel beu en wou ik een normaler horloge. Al snel kwam ik uit bij de Garmin Fenix/Epix. Prachtige horloges, maar niet echt ideaal voor iemand met een dunne pols (in mijn geval 16,5cm). Ik vond de 47mm van de horloges niet meteen een probleem, maar wel de dikte ervan. Dit maakte het moeilijk om het horloge te dragen met een hemd.

Na wat verder zoeken en zowat elke review te lezen die ik kon vinden kwam ik uit op een Forerunner 965. Deze heeft al de positieve punten van de andere high end horloges, enkel in een kleiner formaat. Ik moet er ook wel bij vermelden dat de FR965 niet de allernieuwste hartslag sensor heeft, en een plastieken behuizing in tegenstelling tot de Fenix/Epix die dit wel hebben.

Iedereen zjin vereisten zijn anders, je kan best eerst nadenken wat voor jou belangrijk is, en daarna pas op zoek gaan naar een passend horloge. Online gaat iedereen de Epix of Fenix aanbevelen, maar dit is niet voor iedereen het beste horloge. In mijn geval, ik ben geen fanatieke sporter, maar wandel wel erg graag, waren de vereisten dat het een compact horloge is dat ik dagdagelijks kan dragen, goed leesbare kaarten/navigatie heeft, en het een hike van 15+ uur kan overleven op batterij.

Na een tijdje met de FR965 voldoet dit horloge prima aan mijn verwachtingen, en ik ben nog steeds on de indruk van de gezondheidsfeedback die ik van het horloge krijg (zeker in vergelijking met mijn Apple Watch).

Zou ik dit horloge opnieuw kopen? Zeker weten. Enkel als mijn polsomtrek iets groter was, dan zou ik wel voor een Epix Pro gaan.

Update na enkele weken gebruik:

Nog geen moment heb ik mijn Apple Watch gemist. De Garmin werkt enorm goed en de gezondsheidsinfo blijft verbeteren naarmate ik meer activiteiten doe. De GPS is zo enorm goed (ook de hoofdreden voor mijn aankoop), en na een wandeling van bijna 4 uur met het display en navigatie constant aan was ik slechts 20% batterij kwijt.
Heb intussen ook 2 nylon bandjes gekocht op Amazon, deze zitten veel beter dan het originele siliconen bandje.

Heb jij ook een Garmin Forerunner 965 (Zwart)?

Dank je voor je input over dit horloge.

Kan je uitleggen wat de gezondheidsinformatie zo goed, of beter, maakt dan de Apple watch?

En echt een hele praktische vraag. Maar ik gebruik van een timer. Is die vanuit de watchface direct op te roepen?
Je kan via de app de “hotkeys” zelf aanpassen, dus zelf een app/functie koppelen aan een van de fysieke knoppen. Heb even gekeken en Timers staat er ook bij, dus dit kan. Heb zelf m’n wekker op deze manier ingesteld.

Wat ik beter vind is de constante meting van m’n hartslag, tegenover 1x per 10 min bij de Apple Watch, en de “body battery” functie bij Garmin is enorm leuk. Deze geeft aan de hand van je slaap en activiteit aan hoeveel energie je nog hebt om die dag te spenderen. Ook als je een avondje stevig gaat stappen geeft Garmin aan dat je best de dag erna het rustig aan doet. Ook doet hij voorstellen over de duur en intensiteit van een training, aan de hand van je energie en slaap.

Het werkt gewoon goed. En de batterij gaat 3 weken mee. Ik doe het horloge enkel uit als ik mij douche, en met een USB-C snellader is hij ook meteen weer vol.
Top, dank je voor het antwoord!