Kobo Libra 2 Zwart Review

12 januari 2024, laatste update op 12 januari 2024, 827 views Rapporteer

Ik heb een ClaraHD maar wilde een groter scherm. Hoewel niet goedkoop is het de Libra 2 geworden. Knoppen en scherm zijn prima. Ik heb er de orginele hoes bijgekocht. Niet een erg fijne hoes omdat hij wiebelt op zn "steun", maar het gaat. Maken van een USB verbinding met de PC is gaande weg slechter geworden en nu niet meer mogelijk.

Pluspunten

• Eigen e-boeken sideloaden
  • Knoppen

Minpunten

• Slechte/geen verbinding via USB
  • Batterijduur korter dan ClaraHD

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb een ClaraHD maar wilde een groter scherm. Bediening met de knopen was wennen maar nadat ik ze omgewisseld had (boven = verder) in combinatie met de automatische rotatie werkt het prima.

Wat vanaf het begin opviel was dat de Libra2 erg gevoelig was voor de USB verbinding, veel meer dan de ClaraHD. Doe je even iets niet goed, dan kan je het beste de reader herstarten. Nu heeft de USB verbinding het helemaal opgegeven (firmware 4.38.21908). Alle USB kabels geprobeerd, alle poorten op PC en laptops: niks meer. De Libra2 laadt nog wel op maar data is voorbij. Ik gebruik nu een wireless verbinding met Calibre (wireless device connection) op de PC en UNCaGED met NickelMenu op de Libra2. Door vooruitziende blik had ik dat er al eerder op gezet.

Al met al prima reader maar brakke hardware connectivity.

Heb jij ook een Kobo Libra 2 Zwart?

Wat als je de USB-kabel een klein beetje terugduwt uit de e-reader, ipv helemaal er in?
Dank voor je tip. Ik heb dat eerder ook geprobeerd. Alle kabels, usb poorten van diverse pcs & laptops. Zelfs een hub gekocht. Niks. Opladen gaat gelukkig nog wel.
Ik had ook issues met goedkopere kabels, maar toen ik mijn Logitech kabel van mijn MX Vertical muis probeerde werkte het gelukkig wel weer. Deze e-reader schijnt in ieder geval erg gevoelig te zijn.