Na vele zeer positieve ervaringen van collega's heb ik min of meer impulsief een Razer Copperhead Tempest Blue en ExactMat + Rest gekocht. Buiten het feit dat het een flink bedrag was, ben ik gewoon niet te spreken over deze muis (en muismat).
Ergonomie:
Het apparaat is totaal niet ergonomisch. Nadat ik hem uit had gepakt en voor het eerst mijn hand erop legde dacht ik nog dat het wennen zou zijn, maar op het moment dat ik hem in gebruik nam, werd het alleen maar erger. Ter info: ik heb gemiddelde handen, dus in principe ligt elke muis bij mij wel lekker in de hand.
Voor mijn duim en pink zijn is dus totaal geen plek. Ik heb me laten vertellen dat ik mijn duim en pink op de oplichtende rubberen rand (waar ik later ook nog op terug kom) moet leggen. Dat ligt echter zo bagger in de hand dat duim en pink zich al snel een andere positie eigen maakte. Probleem daarbij was echter dat ik mijn pink nergens kwijt kon, die bengelde maar een beetje aan de zijkant waarbij mijn velletje vrij vaak onder de muis terecht kwam bij een beweging naar rechts.
Mijn duim kon ik wel redelijk goed kwijt, maar echt grip kan ik het niet noemen. Bijkomend nadeel is dat mijn pols compleet los komt van de mat, wat in combinatie met de slecht...
Dat geloof ik gelijk, dat is mij ook verteld door anderen, maar feit is dat ik het gewoon geen lekker houding vind. Het kan ermee te maken hebben, dat ik al lange tijd alleen Logitech gewend ben, maar het blijft bij mij een irritatiepunt.Duh... Deze muis is niet bedoeld om je hand op te leggen.
Dan is er idd geen plaats voor je duim en pink!!
Je moet de muis juis tussen je duim en pink vast houden.
Zo kun je supersnel reageren.
Dat weet ik. En dit soort muis vind ik dus totaal niet fijn. Ieder zo zijn smaak.Het is een ander soort muis, en niet te vergelijken met logitech oid.
Voor aanschaf had ik al zoiets van: "verlichting... heel fijn (maar niet heus)" maar dat wou ik dus even aankijken. Helaas stoort het mij inderdaad teveel.En dan stoor je je aan de verlichting (logo op de muis)
Klopt. En dat heb ik ook gezegd. Ik stond op het punt om een G5 te kopen, toen ik van vele kanten naar de Razer Copperhead gewezen werd. Daarom had ik zoiets van: "Why not?"Lijkt mij dat je totaal niet weet wat je gekocht hebt, of dat je je er in verdiept hebt.
Nee, maar dan nog was het een voor mij minder praktische plek geweest (gezien de andere posities) dan op een Logitech MX518/G5.en weet je dat je de sensitivityknop kan verplaatsen ?
Daar ligt het niet aan. Verse Winstall en geen problemen met de 1600/800/400dpi van de MX518. Welke instelling ik op de Razer ook probeerde, overal schokte hij. Alsof hij af en toe kleine sprongetjes vooruit maakt.schokt in windows ? kijk je computer eens even na
Ik ben niet te haastig bezig geweest. Ik had namelijk vanwege de 2 dagen oude Winstall nog geen Logitech drivers geinstalleerd, dus was het een kwestie van de muis loskoppelen en de Razer aankoppelen en installeren. Ik heb de drivers van de cd geinstalleerd en daarna firmware/software geupdate.volgens mij ben je gewoonweg iets te haastig bezig gegaan, instaleer de juiste drivers eens, en leer eens met de muis omgaan, en kom dan terug
Dat jij hem slecht vindt, is jouw mening. Ik ben gewoon erg kritisch en jij blijkbaar een groot liefhebber van deze muis. Dus om mijn review af te doen alsof hij geen diepgang heeft, is volkomen belachelijk. Ik lever de meest uitgebreide en diepgaande review van alle users.ik vind dit een zeer slechte review, zonder ook maar enige diepgang, en onderzoek
kijk eens verder dan je neus lang is, en kom dan eens terug
Dat is goed om te lezen, want dan zal ik wel een brak exemplaar hebben gehad. Goed nieuws dus voor een ieder die er een overweegt.Tja en verder.. piepjes, kraakjes, schokken in windows...eh heb ik toch echt niet hoor...
Niet alle dingen heb ik inderdaad tot op het bot uitgezocht, zoals het instellen van de sensitivity knoppen. Maar ik kon het niet binnen 5 minuten in de software vinden, wat wel genoeg zegt over (het gebrek aan) gebruiksvriendelijk ervan.Deze survey klopt kortom totaal niet.
Dat geeft ie zelf toch ook al aan?Lijkt mij dat je totaal niet weet wat je gekocht hebt, of dat je je er in verdiept hebt.
sorry deze zijn standaard gebind om muisknop 6 en 7, de knoppen die je met je pink kan bedienen, lijkt erop dat je wat onzin loopt uit te kramen. dit staat zowel in de drivers als in de manual.. gevalletje van RTFM?De "ultieme muis" voor gamers heeft geen mogelijkheid om de dpi handmatig aan te passen
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 27 juli 2024 03:35]