€ 29,- bij Amazon.nl

ASUS PCE-AXE5400 Review

bauke1984
17 december 2023, laatste update op 18 december 2023, 360 views Product gekocht

ASUS PCE-AXE5400

Als je een goede pce wifi kaart hebt.. koop deze dan niet. Kan niet leveren door een betonnen vloer een verdieping hoger, terwijl de specificaties bt en wifi 6e voor mij de gok was om over te stappen.

Pluspunten

• Prijs
  • Wifi6e
  • BT 5.2

Minpunten

• Snelheid 10-50 mb up (ipv 100)
  • Door betonvloer waardeloos signaal

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Na het lezen van https://tweakers.net/best-buy-guide/netwerken/ had ik ter aanvulling van mijn wifi 6e modem het idee om mijn pce ac-88 adapter van Asus de deur uit te doen en meteen maar opzoek gegaan naar iets wat het goed zou doen. Ik dacht asus met asus werkt het beste… nu blijkt hier een mediatec chip in te zitten en had veel positieve reviews gelezen en ook wel een paar negatieve gezien. Het aantal streepjes was goed 👍🏼 het signaal dus sterk maar na een paar speedtests en de de oude drivers verwijderen rebooten (tweaken) kwam ik tot de conclusie dat het een stap achteruit zou zijn. Ik hoop dan ook vriendelijk doch dringend dat de netwerkchips in de vergelijking erbij gezet kunnen worden, ik weet niet wat het beste is voor 8 meter afstand schuin door een betonnen vloer maar deze pce kaart was het niet.

Heb jij ook een ASUS PCE-AXE5400?

Zo te zien kun je het wifi-kaartje op de PCI-E kaart gewoon vervangen door een andere. Zet er dan een Intel-kaartje in, voila. :)
Zoals ik al aangaf ik heb de asus PCE-AC88 in combinatie met de Asus RT-AXE7800 router. Ik zal de review aanpassen om de situatie te verhelderen. Met wifi 4 (1000mbs) en 5 (2000mbs) is de AC88 erg sterk. Ik heb de router niet verdeeld in verschillende kanalen. Echter denk ik dat daarin de bottleneck zit.
Begrijp ik goed dat je oude kaart beter door het beton komt?
Beton is altijd lastig natuurlijk, maar als dit minder is dan de vorige dan snap ik je commentaar.
Ja dat klopt helemaal. De verbinding was dus slechter en voor mij dus een grote teleurstelling. Het is een jaren 70 huis met en 15cm dikke betonvloer op de eerste verdieping. Had expres nog specificaties opgezocht en naar de chip gekeken om te kijken of hij op papier beter zou zijn.. Helaas. Uiteraard is bekabeling het allerbeste. Maar dat is nog even te veel gedoe.
gaat wifi 6e niet door de muur? want dat is inherent aan het gebruiken van de hogere frequentieband toch??
Jazeker wel. Met mijn iphone 15 heb ik een goede 6e verbinding. Vanaf dezelfde plek. Ik was.. hoe zal ik het netjes zeggen? Zwaar teleurgesteld. Had zoveel voor onderzoek gedaan. Haat het echt om onnodig iets te bestellen en te retourneren. Ik koop als ik voor mijn gevoel de verwachtingen kan waarmaken met de beschikbare feiten. Wat een verspilling van moeite, energie en co2 was dat zeg. Ik zou mij bijna aan de deur van die productiefabriek vastplakken XR stijl om de wereld een plezier te doen.